Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
07:38

Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy elméletileg maradt még egy vezércsele az MSZP-nek, ez pedig valamilyen „magyar olajfa”, azaz egy baloldali választási együttműködés létrehozása. Akkor két fontos ellenérvet jeleztem: egyrészt az MSZP belső helyzetét, másrészt a potenciális együttműködők, elsősorban az MDF ellenérdekeltségét.

A helyzet alapvetően nem változott meg az elmúlt közel két hónapban, mégsem elképzelhetetlen, hogy az ötlet ennek ellenére előkerülhet a kampányban. Most azonban már egészen más módon: nem a megvalósítás céljából, s nem is elsősorban a Fidesz ellenében, hanem éppen az MDF előretörésének megakadályozására.

Mindez persze csak találgatás, de a logika önmagában is érdekes lehet. Az világos, hogy baloldali egységfront valószínűleg nem lesz - elsősorban a fent említett két ok miatt. Az MSZP-nek pártként talán érdeke is lenne, de a parlamenti mandátumuk elvesztésétől okkal rettegő képviselői bizonyára nehezen látnák be ennek a kétes önfeláldozásnak az értelmét. Az SZDSZ ugyan szeretne már valakivel összefogni, aki a párt parlamenti túlélését garantálhatja, de ez a hang már egyre kevésbé érdekes, szinte alig számít. Az MDF – mindaddig, amíg bízhat a baloldali fordulatot kiteljesítő Bokros-projekt sikerében – menekülni fog a közösködés elől, nekik nem az MSZP és az SZDSZ, hanem ezen pártok csalódott szavazói kellenek. Így aztán a választási együttműködés esélye minimálisra zsugorodott.

A változást éppen az MDF egyre világosabb stratégiája hozta el: ma már úgy látszik, hogy az MSZP is kezdi észrevenni: Bokrosék a szavazóik elcsábításán munkálkodnak. Ha a szocialista kampánycsapat racionálisan gondolkodik, ebben a pillanatban is olyan eseményeken kell törniük a fejüket, amelyek alkalmasak lehetnek ezen elvándorlás megakadályozására. Elméletileg itt léphetne be a képbe ismét a „magyar olajfa”, hangsúlyozom újra, már nem a megvalósítás, hanem az MDF „leleplezése” céljából.

Képzeljük csak el! A kampány egy adott pontján, amikor az MSZP már eleget beszélt a fideszes kétharmad veszélyeiről, s az MDF színeiben újra ringbe szálló Debreczeni József is eladta utolsó Orbán-könyvét, hirtelen előlépne a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, s hihetetlen nagyvonalúsággal bejelentené: az MSZP a közös ellenfél, Orbán Viktor megállítása érdekében hajlandó együtt indulni a választásokon az összes Fidesz-ellenes erővel. Ennek azonban csak akkor látja értelmét, ha ebben a választási együttműködésben minden, a Fidesztől balra álló párt részt vesz. S hogy elszántságát megerősítse, Mesterházy még azt is hozzáteszi, világosan az MDF-nek üzenve: ő akár hátrébb is lép, ha ez az ára a megegyezésnek. Ebben a pillanatban az MDF nagyon kényelmetlen helyzetbe kerülne: ha elfogadja az ajánlatot, hosszú időre az MSZP ölelésében marad, alapvetően nekik köszönhetően kerül a parlamentbe (még akkor is igaz ez, ha Bokros lenne a közös miniszterelnök-jelölt), s esélye sem lesz arra, hogy 2010 után „leváltsa” a szocialistákat, ha viszont elutasítja a feléje ravaszul közeledő kezet, hiteltelenné válik mondanivalója, s akár egy csapásra kiábrándíthatja az addig komoly erőkkel csábítgatott baloldali szavazókat. Nem lenne teljesen lehetetlen az MDF-nek kimenekülni a helyzetből, de nagyon felkészült válságkommunikációt igényelne.

Nem állítom, hogy így fog történni, sőt, azt gondolom, hogy az MSZP-ben még egy ilyen blöff keresztülvitele is nehézségeket okozna, de talán érdekes látni: lehetnek még váratlan fordulatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr541629779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változatlanság listája avagy a selejt bosszúja 2010.01.03. 19:09:38

Megvan a vesztes csapat – az MSZP elkészítette régi embereit bebetonozó jelöltlistáját. A győztes csapaton ne változtass elvét alkalmazza a választások előtt vesztésre álló MSZP. A választmány által az országos lista első húsz helyér...

Trackback: A Nagy Török Gábor menet. 2009.12.31. 08:56:46

 Semmi bajom Török Gáborral. Mármint sokkal kevesebb bajom van vele mint a Debreczeni-féle nettó frönci figurákkal.  (A frönci jelző jelentése lényegében az, amire most az Olvasó gondol). Kedvenc trolljaink életét megkeserítendő, ebben a...

Trackback: Kakaskodás a szemétdombon 2009.12.29. 13:28:32

Volt egy párt, amelyet ma már 0%-on mér a Századvég, és amely párt mindig kardot ragadott, ha valamelyik keresztény egyház a legkisebb mértékben is állást merészelt foglalni politikai kérdésekben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shore 2009.12.30. 16:30:14

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Malac könyörgöm egy lunatikus kapcsán azt a szót, hogy "észérvek" felhozni!!

Mellesleg az állam csődhelyzetét nem is Gyurcsány okozta, hanem a lunatikus által kilátásába helyezett (és gondolom megnyert) perek garmadája:)

mirrmurrkandur 2009.12.30. 16:30:34

@Aldobói Feldob: Vaaan... csak kár, hogy azok is MSZP-sek voltak egykoron... ne feledd, az MDF-ben már senki(!) nincs az alapítók közül, és gyanítom, a régi szavazótáborukból sincs már majdnem semmi (néhány ezer ember max...)

Úgyhogy közvetve az is az MSZP-től ered.

Még egszer: Nincs Orbán-fóbia az MSZP-n és követőin kívül... Minden út Rómába vezet.

:-)

2009.12.30. 16:35:16

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): jaj nem a jelzőre gondoltam, hanem arra, hogy vitatkozol a végtelenségig, arra, hogy olyan vagy. És ezen a másik fél mindig felmérgelődik. Erre. Mert okos vagy és szép, ezt mindenki tuggyya!(Ui, ui, töftöftöf:DD)

Balt 2009.12.30. 16:40:28

@radala: "Az mdf erre képtelen, lévén nem a Fidesztöl vesz el szavazatot. Ha meg akarod akadályozni OV 2/3-át, akkor a jobbikra kell szavaznod:-) (...)
De az MDF valószínüleg a kopogtatóknál elbukik. Mondjuk nem tudom, hogy minek örülnék jobban, ha bekerülne és 14-re ö lehetne a váltópárt és a szocik 5% alá esnének, vagy ha be sem kerülnének. Mind a két opcióban van kellő ok a kárörömre."

Ott a pont. Én is így látom, illetve hasonlóan örülök. :))

2009.12.30. 16:43:09

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): mész össze malacka?? Egy aggódó Mici Mackó://

mirrmurrkandur 2009.12.30. 16:49:14

@Shore: Könnyű Drábikot ócsárolni, ha annyira eszméletvesztésig faszagyerek vagy, akkor akár meg is cáfolhatnád, amit ír.

Nem mondom, hogy Drábiknak igaza van, de ő legalább -veled ellentétben-megindokolja, amit állít.

Nem feltételezem, hogy teljesen hülye vagy, éppen ezért értetlenséggel szemlélem, hogy tökéletesen evidens dolgokkal vitatkozol.

Mindenki tudja, hogy a hitgyüli micsoda. Mindenki tudja hova húz, és kik irányítják. Baj? Nem, nem az, ilyen Világban élünk, ha lehet nyilasfelvonulást tartani, akkor miért ne létezhetne egy Hit Gyülekezete nevezetű bordélyház. Már csak reménykedni kell abban, hogy amiképp az előbbit elítélik, úgy előbb-utóbb az utóbbit is el fogják. Mármint ítélni:-)

De minek vitába szállni azzal, amit mindenki tud? Miért kell megerőszakolni a tényeket?

Bokros egy idióta, akitől megkérdezték, hogy mégis honnan szerezte a diplomáját, mire ő közölte, hogy Panamában. (Érted, faszikám, Panamában??!!)
Ezek után megkérdezték, hogy a panamai közgászt, hogy volt-e ilyen nevű hallgatójuk, hogy Bokros, mire ők azt felelték: Nem, ilyen nevű még nem volt.
S ez osztja az észt a panamai kamudiplomájával, egyetemen tanít, te meg fentartások nélkül elhiszed neki, azt, amit mond, Drábik meg egy komenista, igaz, vsz soha a büdös életben nem olvastál tőle semmit.
Szóval Bokornak előbb be kéne iratkoznia (felvételt kéne nyernie) egy egyetemre. Drábik már elvégzett egyet.

Szóval, az az igazság, hogy Luigi egy senki, az (örökbefogadott) pártjával egyetemben.
de ha gondolod, nyugodtan szavazz rá, senki nem tiltja meg, akár még büszke is lehetsz rá...

De azért, ha efogadsz egy jótanácsot, ne hangoztasd!

Éljen Panama és Luigi!!

Juhéjj!!

:-)

:-)

Balt 2009.12.30. 16:51:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): " "A reformok kritikus tömege" - beszarok ezen a 100-szor elhablatyolt maszlagon, ahányszor csak hallom,"

Ez vsz. azt jelenti, azért kell a kritikus tömeg, hogy legalább 10% alkotmányos maradjon a végére. :)))

Balt 2009.12.30. 17:06:24

@Straight: "Az is vicces ugye amikor valaki egy fórumon egy tök ismeretlen figura véleménye miatt teljesen kiakad."

Off: Azért szögezzük le, a hülyézést te kezdted.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 17:13:05

@Shore:

nem holdkóros az, hanem van nekijje hunorérzéke! Ni, itt van.

"a Fővárosi Bíróságnak a Tocsik-perben 2002. március elején megismételt és első fokon meghozott ítélete. Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt négy év börtön a megkerült 600 millió forint ellenére. Hány évre számíthatnak Bokros és Medgyessy volt pénzügyminiszterek a fenti végleg elhűtlenkedett 238,6 milliárd forint után? Az arányosság alapján a 400-szorosára, vagyis 1600 évre: legalább hosszú életűek lehetnek majd, nem járnak úgy, mint az általuk kiirtott állampolgár."

Ez a mondat rávilágít, h hát persze ő sem gondolja komolyan, h itt megnyerhető perekről lenne szó, de látom, a liberális oldalon még a humorérzék is a gyurcsány-korszak áldozata lett:-P

Az lehet, hogy holdkóros, de azért ott konkrét számok is vannak a szöveg első felében, azt mégiscsak illene cáfolni (annak ellenére, h kissé belelendül a második felében, és - mai szóhasználattal élve - jobbikosra veszi a figurát).

Vagy akár a mesterségesen elszabadított infláció, amivel lényegében úgy csökkentettek reálbért, h nem csökkentették a fizetést.
Nah, ez a variálás az inflációval kb. pont annyira zseniális szakmailag, mint mikor Csurka javasolta azt, h nyomtassanak pénzt a költségvetési hiány fedezésére.

Balt 2009.12.30. 17:17:07

@tölgyes: Ez egyébként egy pontos elemzés a körülményekről, és talán a következtetés is megáll...:

"Ezért aztán bár soha ne mond, hogy soha.. én az okfejtését nem tartom okszerűnek se ésszerűnek se."

... csak ne érezném mögötte ezt a személyes megbántottságot. :) (Mert tkp. Török Gábor se mondott ettől eltérőt: csak mint blöfföt latolgatjuk az olajfa-bokro(s)t itten. :))

2009.12.30. 17:20:52

@tölgyes: demokrácia?? Hol?? Én oligarchákat látok lobbizni a pártok köntösében. Itt egy "Csák Máté", ott a leisztinger uraság, amott egy tolcsvai nagy reménység ura....szóval, miről beszélünk??:)

Szegény Jézus, annyi mindent mondtak már rá. Én sommásan fogalmaztam, elismerem. Mea culpa maxima.

2009.12.30. 17:22:09

@Balt: egyébként most esett le az olajfa...hajajaj. Éljen a babér!:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 17:23:16

@mirrmurrkandur:

És egy helyen ezt találtam:

"Politikusként Bokros Lajos máig (2009 márciusa) tartja a népszerűtlenségi rekordot (1995 októberében a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 9%-os „népszerűségi” rátát mért a számára).

Politikai helyzetének megromlásához hozzájárult végkielégítési ügye, illetve a bankkonszolidációból kimaradt Budapest Banknak titokban nyújtott 12 milliárd forintos tőkejuttatás ügye.

Rövid, de konfliktusokkal teli pénzügyminisztersége idején többször is azzal fenyegetett, hogy le fog mondani, erről viccek is születtek. Amikor végül tényleg távozott, a kormányülésen egy kollégájától kért papírra írta meg lemondását, majd egy napra kikapcsolta a telefonját is"

Azért a magyar rendesen amnéziás, ma már 16% gondolja, h ő kéne miniszterelnöknek...

Shore 2009.12.30. 17:48:27

@mirrmurrkandur:

Ez egy komoly komment volt. Le a kalappal.

Kezdve a Luigizással. Ez valami vudu eljárás vagy mifasz? Vagy mint a gyerek éneklése a sötétben? Ha Luigi, akkor már nem lehet komolyan venni?

Folytatva Panama belekeverésével. (Érted;) Panama;) - panamázás;) hehe, ezek már csak ilyenek;))
Egyébként ebbe a diploma kérdésbe nálad nagyobb hatalmak bicskája is beletört már (kuruc), de csak terjeszd tovább a hazugságaid.

Az, hogy olvastam-e Drábikot, vagy sem meg nem a te véleményeden múlik:)

"Mindenki tudja, hogy a hitgyüli micsoda." Válaszod: bordélyház.

Te tényleg egy komolyan veendő ember vagy. Jelentkezz bármelyik pártba, droid mindenhová kell, ígéretes jövő előtt állsz.

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

"Ez a mondat rávilágít, h hát persze ő sem gondolja komolyan"

Hát nem is lehet, de nemcsak a pereket.

Csurka vs. Bokros
Attól, hogy valakik ugyanazt az eszközt használnák, még nem biztos, hogy ugyanolyan debilek.
Tudod az, ha az egyik egy puskával rókát akar lőni (lehet), a másik meg életet lehelni egy halottba (nem lehet), nem jelenti azt, hogy mindkettő hülye.

Balt 2009.12.30. 18:16:49

@elinnen: "Ezert a nem mindennapi teljesitmenyert kulon koszonet az MDFnek, MSZPnek, FIDESZnek, SZDSZnek,

Inenntol kezdve nincs mas lehetoseg mint a Jobbik."

Ez mondjuk nem tudom hogyan következik az első (amúgy téves) megállapításnak és köszönetnyilvánításnak. (Mert az inkriminált MDF és a Fidesz éppen gyanú felett áll a kérdésben.)

Balt 2009.12.30. 18:19:19

@G. Wolf: "ki lehet röhögni de azért egy tocsik vagy egy princz nem egy kategória egy bokorossl..."

Igaz is: mindnyájukat felmentették. (egyelőre...) :))

Phil Co. 2009.12.30. 18:30:35

@mirrmurrkandur:

Tartok tőle, félreértettél: az Általad deklarált kommunista elkötelezettség eszmei nyersanyagát ajánlottam, nem a magam ANARCHO-szocialistáját... mivel sajnos Ibibibi kapitalista. Mostani programja a legkövetkezetesebben az. És ugye, mit írtál Te erről?... Kulturális réseidet nem teljesen látom át. Talán itt-ott föl-fölfedezni valamit.
Az elképzelhető, hogy egy osztogatni tudó maszop átrugdalja a szatelitjét, mert választási befutás (kormányalakítás) esetén a kiskutyáknak is vissza tudnak osztani felügyelőbizottságon, pályázatokon keresztül. De egy riadt, vesztes, esélytelen maszop nem fog néhány ezrelékről sem lemondani, még a kétharmad megakadályozásárta sem! Nincs ott annyi szellemi tőke sem, és ha volna is, Desewffy szavát már rég leszarják! (Én mondjuk csak morális kifogásokkal élnék vele kapcsolatban, intellektuálisakkal kudarcai ellenére sem. De a morális alapvető...) Az meg, hogy épp csak szőrmentén, távolságtartó tapintattal zsidózol, valósággal elragad. Szinte Desewffy-i szinteket kezdesz elérni így. Kivéve persze az intellektualitás tekintetében...
A Jobbik az, ami. Kérdés, mennyi mögötte az orosz tőke. Ajánlom:
www.hungary.indymedia.org/node/14523
Ennek ellenére lehet, hogy hoz valamit az establishment arcba rúgása. Ugyanis komoly és valós problémákkal (a tömeges depriválódással, a jog- és intézményprivatizálódással, a polgári demokratikus keretek kiürülésével - azaz valójában önmagává: díszletté válásával, ugyanis a "polgári" éppoly fosztóképző, mint a "szocialista") valamit kell kezdeni. Ennek elsumákolhatóságát nehezítik a konzumnáciknak a perinácik...
További jókat kíván:

Phil Co.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 18:46:37

@Phil Co.: - mélyen megbántasz, hogy Desewffy intellektusát többre tartod, mint az enyémet... de elragadóan bájos a rajongásod:-)

- Nem tudom, te a zsidózást miképp definiálod, de én nem gondolom, hogyha valamit a nevén nevezek az bűn lenne, mint ahogy ennek megfelelően nem tartom antiszemitizmusnak, ha a hitgyülit annak hívom, ami.

- Én nem a te anarcho-szocializmusodról beszéltem, hanem a saját magam által "deklarált" (attól, hogy sok idegen szót használsz még nem leszel okos fiú)
szocializmusról, aminek nyersanyagát gyanum szerint jobban ismerem, mint te...

Minden jót!:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 19:05:00

@Phil Co.:
Jéééééééééééé, én még sosem láttam igazi Desewffy rajongót!:o)))

Na most ebből két dolog következhet:
a) vagy én láttam eddig keveset
b) vagy maga a mester jött el közénk

Kicsit megrémültem most, mert az jutott eszembe, hogy talán még Debreczeni-fan is létezik, vagy ami még rosszabb: Bolgár-hívő ... Brrrrrrrrrrrrr

Hiába, honfitársat nem választhat szabadon az ember...

Balt 2009.12.30. 19:11:47

@mirrmurrkandur: "Ez persze nem azt jelenti, hogy egy listán indulnának, de például az könnyen elképzelhető, hogy visszalépegetnek egymás javára"

Ennek csak akkor lenne értelme, ha mindkettejük bejutna a második fordulóba, ráadásul eséllyel felvéve a Fideszes jelölttel a harcot. (Magyarul: ketten kitesznek legalább 40%-ot.) Na most szerintem ilyen vk. nem lesz...

hoplita 2009.12.30. 19:15:27

@Phil Co.:
www.hungary.indymedia.org/node/14523

Elnyomott, kirekesztett, "depriválódó" romákok....!!!!
Ja....pedig lehetnének agysebészek is, csak ezek a szemét gádzsók, mi...?
Anyám, borogass!
Nagy az Isten állatkertje....bár erős a gyanúm, nem olyan hülyék ezek, inkább szemetek.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:27:45

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): Ennyire azért ne sértsd meg, nem menő ma Dessewffynek lenni.

Én mondjuk nem egészen értem, hogy az említett úriember intellektusa miért magasabbrendű, mint akármelyik másik ballib főideológusé, vagy például Galla Miklósé, de Phil Co biztosan jobban ismeri minálunk:-)

Balt 2009.12.30. 19:29:04

@mirrmurrkandur: "Van olyan Orbánfóbiás, aki nem MSZP-s volt? Most az SZDSZ-t hagyjuk..."

Volt olyan időszak (2002), amikor sikerült őket egy fedél alá terelni. (Ez történetesen a Gerbaud cukrászda volt, Kéthly Anna napján... Lásd: Fábry korabeli levelében, ÉS) És persze ma már tagoltabbak, vagyis szétszéledtek, de az "élmény" közös. (Ezért hibáztatom is Orbánt, hogy nem lépett hátra 4 éve...)

Balt 2009.12.30. 19:36:03

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "Ezt amit beírtál, ki akarom posztolni (legalábbis részeiben), de egy valamit nem értek:

"199-as áron"

Az mi? 1990-es áron?"

Alighanem "1998-as".
Én egy topikban találtam részleteiben a fenti cikket, aztán rákeresve is csak további részleteket általam nem látogatott topikokban. Nem tudom fellelhető-e az eredetije valami archívumban.

Balt 2009.12.30. 19:41:43

@Aldobói Feldob: "Naná hogy volt (van), éppen hőn szeretett Ibolykánk meg csürhe csatlósai, nekik van némi Orbánfóbiájuk, nem?"

De csak 2002 óta (nyomokban), ami 2006-ban hatalmasodott el rajta. :) Demszky újabb 4 évét pl. neki köszönhetjük kifejezetten. (Basszus, ez nehéz szó, az én "útelágazodásom" :); nagyon kellett figyelni, nehogy megint "kifejetten" legyen a vége. :)))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:44:14

@Shore: Ez csak nem valami kis huncut személyeskedés akar lenni?

Oh, ne tedd, kardomba dőlök, most mi lesz?
Egy ismeretlen ledroidoz, hogy hősiesen megvédelmezze Csúszóleértékelő Bajuszkirályt, mint a Haza utolsó reményét...
Igazán romi...

Nézd Rómeó,

- Hogy a hazugságaimat terjesztem, gondold nyugodtan (demokrácia van, jogod van hülyének lenni), ám célszerűbb lenne, ha most itt elárulnád, hogy akkor mégis hol szerezte a diplomáját, a mi Drága Jó Lajosunk...? (csalni nem ér!)

- A kurucról (csak nem olvasod???) már elmondtam egy poszttal előrébb a -z egyébként nem túl hízelgő- véleményemet, aminek folyományaképpen @abandi blogtársunk azóta sem tisztel meg bennünket kitüntető figyelmével...

- A hitgyüli egy (politikai) pénzmosoda, kupleráj, mint egyébként a szekták többsége, csak ők egy kicsit többen vannak, és ocsmányabbak a módszereik.
Nem tudom, mi bajod van az elnevezéssel, mélyen hízelgő lenne rájuk nézve, ha szimpla bordélyházként üzemelnének, legalább valami valódi örömöt is kapnának a bedrogozott szerencsétlenek a pénzükért.
Jha, hogy esetleg te is hitgyülis vagy? Hát, sajna ez engem nem érdekel, de azért abban reménykedem, hogy egy elvonó után majd revidiálod a nézeteidet.:-)

Vicces, hogy nem azt mondtad, hogy olvastál Drábikot, hanem, hogy nem én fogom megmondani, hogy olvastál-e.
S már megint tévedsz, mert én fogom: nem olvastál te semmit, kedves kis Bucimaci.

Nyugodj meg szépen, Lali bácsi nagyon büszke rád, megtetted a kötelességed, most pedig menj szépen játszani!

:-)

Balt 2009.12.30. 19:52:24

@Letícia: "Mert okos vagy és szép, ezt mindenki tuggyya! (Ui, ui, töftöftöf:DD)"

Off. Hűha, ezek már a nővé válás emlékei...? :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 19:54:17

@Balt: "Ezért hibáztatom is Orbánt, hogy nem lépett hátra 4 éve...)"

Ez érdekes, négy éve ugyanez zajlott le bennem is... Valószínűleg, ha Orbán helyett -mondjuk- Pokornit, Kósát vagy Navracsicsot indították volna (és O.V. megmaradt volna pártelnöknek) ennél jobb eredményt értek volna el, még az is lehet, hogy nyertek volna...
De nem ez történt.

Egyébként O.V. amilyen katasztrófálisan elszúrta a 2002 és 2006 közötti négy évet, annyira jól az utóbbi három és felet.

Nem kis szerencséje is volt persze (Őszöd, elkúrások érzete az emberekben stb,stb,stb), de sokkal jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, mint a kormányzását követő első négy évben, az biztos.

Ha érdekel, kifejtem:-)

Balt 2009.12.30. 19:57:51

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Bevallom, nem tudtam kit tisztelhetünk Pavics Lázárban, de röpke guglizás után e releváns találatok a Levegő Munkacsoporthoz mutatnak. Hát már ők is ekkora nácziak? :))

Balt 2009.12.30. 19:59:50

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "látom, a liberális oldalon még a humorérzék is a gyurcsány-korszak áldozata lett:-P"

Hát nem tudtad?! Holnaputántól kivetül rá a luxusadó. :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:01:45

@mirrmurrkandur: Marx Karcsin szerezte a diplomáját 78-ban és ott doktorált 80-ban. Hogy kisdoktoriját PhD-ésítette-e (jujj de szép szó ez...), azt nem tudom, de a CEU honlapján az szerepel, hogy PhD-val rendelkezik.

Balt 2009.12.30. 20:02:57

@Letícia: "egyébként most esett le az olajfa...hajajaj. Éljen a babér!:)"

Ezt nem értem egészen: olyasfajta, mint a "- Zasszony, lement a konyhabútor ára... - Hol? - Itt a torkomon..." :))

mirrmurrkandur 2009.12.30. 20:04:06

@Balt: Miért, volt mikor nem volt nő?

pannonfunk 2009.12.30. 20:04:55

@mirrmurrkandur: Nekem leginkább úgy tűnik, hogy csak szerencséje volt. Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?

hoplita 2009.12.30. 20:17:44

@mirrmurrkandur:
"...A kurucról (csak nem olvasod???) már elmondtam egy poszttal előrébb a -z egyébként nem túl hízelgő- véleményemet..."

Olvasod azt te is, fogadjunk..:DDDD

Ja, jó hogy szóba jött ez a csúszóleértékelés....iszonyatos károkat okozott.
De az igazsághoz tartozik az is, hogy a Fidesz is továbbvitte ezt a módszert, még ha jól emlékszem több, mint egy évig.

Az a ti bajotok - mármint fideszeseknek - hogy azt hiszitek az a 98-02 közötti időszak mindenkinek olyan jó volt.
Hát nem...kiszámíthatóbb volt, az igaz, de az az ájult ömlengés, amit egyesek elkövetnek az érával kapcsolatban az nem egyéb, mint megszépült-szépített múlt.
A kétkezi melósoknak nem sokat adtak Orbánék és ez bizony vissza is ütött....nem, mintha azóta, vagy azelőtt, azon kívül, hogy pofa be kaptak volna egyebet.
Ráadásul voltak olyan megnyilvánulásai is, ami undorítóvá tette...
A pintér-féle rendőrség például valósággal vadászott az erdélyi munkavállalókra, nyilván a tusványosi nagyotmondó még nagyobb dicsőségére.
Szal, nem mindenkiben él leküzdhetetlen és mindent elsöprő nosztalgia azután a négy év után....és vegyétek azt is hozzá, hogy a nagy átlag politikai memóriája 3 hónapra van kalibrálva.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:19:32

@pannonfunk: akkor miért mondta Lajcsi, hogy Panamában szerezte. Szégyellte talán a Marx Karcsit? Hm. Vagy csak egy sznob geci a Lajos?

Balt 2009.12.30. 20:20:44

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "Jéééééééééééé, én még sosem láttam igazi Desewffy rajongót!:o)))

Na most ebből két dolog következhet:
a) vagy én láttam eddig keveset
b) vagy maga a mester jött el közénk"

:))) Márpedig a Sánta Clausok köztünk járnak, Sz. Viktor is személyes tiszteletét tette ugyebár... :))

Balt 2009.12.30. 20:24:16

@hoplita: "Ja....pedig lehetnének agysebészek is, csak ezek a szemét gádzsók, mi...?"

Mindenesetre szakszerű veseműtétre már vállalkozik a Sztojka femili... (Jaj, ez randa raccizmus vót, pardon!)

Balt 2009.12.30. 20:25:55

@mirrmurrkandur: "mint akármelyik másik ballib főideológusé, vagy például Galla Miklósé"

Galla Miklóst ne sértsük meg, kérném szépen, ifjúkorom nagy kedvence (még GM49-ként)! :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:27:10

@Aldobói Feldob: Azt mondta, hogy a doktorijához gyűjtötte ott az anyagot. Amit valóban a közép-amerikai iparosításról írt.

Amúgy az egész tök irreleváns abban, hoy jó volt-e a Bokros csomag vagy sem. Teljesen felesleges ilyen mellékszálakat nyitni egy vitában, mert aztán a vitapertner erre csap le, hiszen ebben tényleg verhető vagy. A Bokros csomag előnyeiről vagy hátrányairól meg még egy szó sem esett...

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:29:33

@pannonfunk: hű, dehogy nem, olvass csak el föntebb néhány erről értekező kommentet.

pannonfunk 2009.12.30. 20:29:48

@Balt: Nesztek, agysebészek:

www.youtube.com/watch?v=UrjHKMJTh1w

(Ennyi off szilveszter előtt egy nappal belefér, ugye?)

Balt 2009.12.30. 20:31:15

@mirrmurrkandur: Ha kifejted, hát üsse kő, hadd jöjjön! :))

2009.12.30. 20:31:41

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): maradj már, tök jóképű pasi Dessewffy!:)

@Balt: állítólag a mdf benne volt az olajban...erre gondoltam, mint ékes olajfa, és nem a galamb tartja olaljfa ága...:)

És ööö...izé..én már nő vagyok, ki akar még azzá válni? Csak nem Malacka?? Travi Malac? nem hinném!!Fúj...:///

Balt 2009.12.30. 20:34:02

@mirrmurrkandur: "Miért, volt mikor nem volt nő?"

Hát én esz nem tudhatom személyesen :), de jellemzően minden nő bakfisként meg kisleányként kezdi. :)

Balt 2009.12.30. 20:36:11

@pannonfunk: "Nekem leginkább úgy tűnik, hogy csak szerencséje volt. Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?"

Én sem látok ekkora különbséget az előző ciklus Orbánja és a jelené között. (Tény, hogy okkal magabiztosabb most.) De stratégiai hibák nem voltak (többen) akkor sem, meg a mostani ciklusban sem, ellenben Gyurcsány a végére tényleg lottó ötös lett, csak elég sokáig kellett megjátszani a kombi-nációt. :))

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:36:47

@Letícia: ...hát az olajban mindenki benne volt. aki nem, az ma szarban van... ez utóbbiak lennénk mi, jelentem alásan!

Balt 2009.12.30. 20:37:27

@hoplita: "Az a ti bajotok - mármint fideszeseknek - hogy azt hiszitek az a 98-02 közötti időszak mindenkinek olyan jó volt.
Hát nem...kiszámíthatóbb volt, az igaz, de az az ájult ömlengés, amit egyesek elkövetnek az érával kapcsolatban az nem egyéb, mint megszépült-szépített múlt."

Mondj jobbat ez elmúlt 20 évben! (De bővíthetjük is az intervallumot.)

pannonfunk 2009.12.30. 20:38:20

@Aldobói Feldob: Nem értek egyet. A családi pótlékon, tandíj bevezetésen, satöbbin összespórolt néhány tízmilliárd már akkor is nevetséges tétel volt a költségvetésben, így teljesen felesleges intézkedés volt. És akkor is teljesen felesleges intézkedés lett volna, ha Bokros a valami patináns USA-beli egyetemen végzett volna. Egyszerűen nem látom, hogy egy törvény/intézkedés jóságát miért a bevezető/megalkotó végzettsége határozná meg. Persze lehet érvelni, hogy aki alacsony színvonalú egyetemen végzett, az _általában_ rossz döntéseket fog hozni, de pont az általánossággal van a probléma ebben az érvelésben. Eyg rossz iskolát végzett ember is hozhat jó döntéseket, és fordítva is.

Balt 2009.12.30. 20:39:05

@hoplita: "Ráadásul voltak olyan megnyilvánulásai is, ami undorítóvá tette..."

Ezt egyébként készséggel elismerem.

2009.12.30. 20:41:04

@Aldobói Feldob: ja értem...pedig azt hittem, Tégedet, mint ősaldobói feldobót nem hagytak ki a buliból!:D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 20:44:02

@Letícia:

Végülis igazad van, malac szemmel nézve is egy egészen pofás disznónak mondható:o)

@pannonfunk:

"Őszöd nélkül vajon most hol lenne Orbán?"

LOL, ezt bírom, ugyanis ha azt mondom, fletót az őszödi beszéd vitte sírba, akkor azzal jönnek a balibbantak, h hát már előtte is mélyre jutott a népszerűsége, midőn kiderült, h pakkot hozott, csúnyát, s nem a megváltást.

Ha meg azt mondjuk, h Orbán ügyesen nyírta ki (mert lealázta őt a pártelnöki vitában, vagy másért...), akkor meg az jön, h hát nem a zorbán, hanem az őszödi

Mi van, ha azt mondom, h azt, h gyurcsányi a szocikra nézve életveszély, azt már színrelépésekor megmondta mind Suchman, mind Csintalan, tehát a gyurcsányi képletben hosszútávon kódolva volt a bukás. Jellemző rá, az őrült pszichéjére, amilyen nyíltan vall az ocsmány kis aljasságairól Debreczeni könyvében. Az őrülteknél mindig lehet számítani arra, h itt vagy ott elkúrják, kibeszélik a saját kasijukat.

És még azt se feledjük, h korántsem bizonyos, h az őszödit nem maga fletó juttatta ki, vagy nem az ő engedelmével jutott ki.

Ebből a szempontból árulkodó, h Lendvai kijelentette, nem akarja kutatni párton belül az őszödi kiszivárogtatót.

Ha nem gyurcsány-közeli ember volt, hanem éppen egy belső ellenfél, akkor miért ne érdekelné Lendvait, aki mindig is gyurcsány-párti volt, h ki tette tönkre a szépreményű magyar T. Blair karrierjét?

Balt 2009.12.30. 20:45:36

@pannonfunk: :))) Jó volt ez a kis pithonka! De mintha mindnek Dolfibajusza lenne. Nem nácziak ezek véletlenül? :))

pannonfunk 2009.12.30. 20:46:58

@hoplita: Az a helyzet, hogy az egyetlen kiszámítható négy év a '98-2002 közötti volt. Az elmúlt 8 év legnagyobb átka pont a nem-kiszámíthatóság. Egyszer levisszük az ÁFÁ-t, aztán mégis fel, meghírdetük, hogy nem legyen sok adókulcs, aztán mégis bevezetjük a különadót. Amiben z a szép, hogy külön apparátus épült rá, külön csekken kellett befizetni, pedig de facto egy újabb, 40%-os adókulcs pontosan ugyanazt a bevételt hozta volna. De nem, külön csekk, külön adminisztráció, nehpgy már beismerjük, hogy tévedtünk.

100 lépés, akárhány lépés, pólusvárosok (erre emlékszik valaki?), egyszer a stratégiai fejleszések és kutatások csak egyetemeken lehetnek, máskor meg a kutatóintézetekben, és lehet alapkutatás is, és még James Joyce szövegelmzését is eladjuk, mint stratégiai kutatást.

Ennél bármi, tényleg bármi jobb, ami kiszámítható.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:48:09

@pannonfunk: szerintem ebben nincs vita köztünk.

Balt 2009.12.30. 20:48:27

@Letícia: :))) "állítólag a mdf benne volt az olajban...erre gondoltam, mint ékes olajfa, és nem a galamb tartja olaljfa ága...:)"

Aha, ez nagyon áttételes volt. (De milyen igaz! :))

"És ööö...izé..én már nő vagyok, ..."

Na jó, jó, de ez a nemetekben egy pontos (fontos) eseményhez köthető, jobban, mint minálunk. :) (Mármint: az "emberré válás" :)))

pannonfunk 2009.12.30. 20:51:19

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): Hát, lehet, hogy igazad van. Hogy ki szivárogtatta ki a beszédet, az egy jó kérdés, de tény, hogy gyurcsány és az egész stábja már tudott arról, hogy kikerült a beszéd. Teljesen beindult apparátus repült rá a kommunikációra azon a napon, amikor az elektronikus sajtóban megjelent a beszéd.

Balt 2009.12.30. 20:51:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102): "És még azt se feledjük, h korántsem bizonyos, h az őszödit nem maga fletó juttatta ki, vagy nem az ő engedelmével jutott ki."

Sőt, ez egyre bizonyosabb.

Shore 2009.12.30. 20:54:43

@mirrmurrkandur:

Szinte hízelgő, hogy ennyit foglalkozol velem.
Az meg külön pikáns, hogy azt feltételezed magadról, hogy abandi megijedt tőled.:) (Na ebből mit szűrsz le vajon?)
Te tényleg egy naaagy-naaagy kandúr vagy.

Aldobói Feldob 2009.12.30. 20:55:14

@Letícia: Bezony kihagytak. De így utólag nem is nagyon bánom, képzeld el példának okáért, hogy egy Pintér Sándorral vagy egy Draskoviccsal milyen lehet risztelni.

2009.12.30. 20:59:39

@Balt: Te, ez már akkor eldől, hanem amikor a zigóta osztódni kezd, sőt, már a fogantatás időpontjában! Az XX vagy XY kromoszóma nem hazudik!:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.30. 21:00:29

Gyerekek, az az ember, aki a köteles beszéd történetét olyan nyíltan és egyértelműen elmondja, ahogy a "mi ferink" tette Debreczeninek, az pontosan az az önelégültség, ami arra sarkallhatta őt - látva a népszerűségének zuhanását az önk. vál. előtt 1 hónappal -, hogy hozza nyilvánosságra a beszédet, mert azt gondolta, h a társadalom majd éppen úgy reagál arra, mint ahogy a frakció tette őszödön, azaz megdöbbenve bár, de eljut a katartikus felismerésig, miszerint meg kell változtatni ezt a kurva országot, mert ez így nem megy tovább.

talán ott kalkulálta el magát, h arra nem gondolt, h a beszédet megvághatják, és órákig csak a vágott verzió lesz kint a placcon

jelzem, nem mintha az egész beszéd lényegén az változtatna, ugyanis

a vágott beszéd olyan, mint mikor a feleség azt mondja: lefeküdtem a Józsival;

a vágatlan beszéd meg olyan, mintha azt mondaná, h bár lefeküdtem a Józsival, de nagyon megbántam, és mostantól sütök, főzök, takarítok, és hű leszek a sírig, és tudom, h ez így nem mehet tovább, változnom kell, stb...

a lényeg mégiscsak az, h félrekúrt.

2009.12.30. 21:00:51

@Aldobói Feldob: milyen lehet? Életveszély...főleg a főhekussal...Don Pintér!:)

pannonfunk 2009.12.30. 21:01:23

@Shore: Kedves Shore, én mirrrmurrt is letoltam, hogy teljesen feleslegesen értelmetlen irányba vitte a vitát. Viszont tőled is megkérdezném, hogy szerinted miben volt jó a Bokros-csomag? Mert konkrétumot Tőled sem hallottunk...

Balt 2009.12.30. 21:04:17

@Letícia: "Te, ez már akkor eldől, hanem amikor a zigóta osztódni kezd, sőt, már a fogantatás időpontjában! Az XX vagy XY kromoszóma nem hazudik!:)"

Ez nem biztos, hogy megfelel bizonyos "liberális minimumnak", de tudod, hogy nem erre gondolok. :) Na mindegy, ne szőrözzük tovább, mert sztatikusan feltöltődik. :)

Balt 2009.12.30. 21:08:01

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):
"a lényeg mégiscsak az, h félrekúrt."

Ez azért erősen eufemisztikus magyarázat! De az persze igaz, hogy a "őszinte vallomás" egészében hallgatva más értelmet (is) nyer: mégpedig egy folytatólagosan elkövetett zsarolást leplez le, amikor a rejtett kamera felveszi a baseball-ütős "őrző-védőket" elkövetés közben...

Balt 2009.12.30. 21:08:45

@Balt: Persze ez egyáltalán nem menti fel egy tagját sem az MSZP frakciónak!

Aldobói Feldob 2009.12.30. 21:11:52

@Letícia: na és azt add össze, hogy Don Pintér az ország egyik legnagyobb bankjának (OTP) igazgatótanácsában ül és Csányi Sándor tanácsadója (magyarul jobbkeze), Kocsis István BKV (rabló)vezér meg Csányi sógora... A többit már nem is sorolom. Micsoda fasza kis ország ez.

hoplita 2009.12.30. 21:17:48

@Balt:
Nem tudok, de pont ebben rejlik a vakok között félszemű a király szindróma.
Olyan kormányok közt, amilyenek nekünk jutottak nem nehéz kvázi brillírozni.
Ennyi, amit Orbánék védelmében fel tudok hozni, a már említett kiszámíthatóbb környezet mellett.

mirrmurrkandur 2009.12.30. 21:23:09

@hoplita: Persze, hogy olvasom...!

Mint mindent, még a Népszavát, meg a mancsot is...
de ezt már le is írtam itt több helyen... és az nem azt jelenti, hogy kedvelem is... :-)

mirrmurrkandur 2009.12.30. 21:24:25

@Balt: Ja, hogy úgy...:-)

Próbáltam -galád módon- félreértetni :-)

2009.12.30. 21:24:45

@Aldobói Feldob: ja, erről beszél tölgyes, hogy demokrácia van...:)

2009.12.30. 21:25:37

@Balt: hát ne, de a biológia az biológia...:)

Balt 2009.12.30. 21:28:26

@hoplita: A magam részéről inkább egy gyengénlátóra bízom a (fehér) pálcát, mint egy féltucat félhülye vakra, de mondom: mondj jobbat, aki át tud kísérni minket, szemteleneket :) a zebrán...

Aldobói Feldob 2009.12.30. 21:29:24

@Letícia: mármint, hogy felosztották az egész országot maguk között.

2009.12.30. 21:32:24

@Aldobói Feldob: erről én beszéltem neki...Csák Máté és társai:)

@Balt: biológus vagy te is?:)

Balt 2009.12.30. 21:42:33

@Letícia: Nem, csak feltöltődtem sztatikusan. :)

2009.12.30. 21:43:20

@Balt: ja, télleg, említetted!:D:D:D

Shore 2009.12.30. 22:17:08

@pannonfunk:

"szerinted miben volt jó a Bokros-csomag? Mert konkrétumot Tőled sem hallottunk... "

Nem csoda, mivel egy szót sem ejtettem a Bokros-csomagról:)

Én próbáltam szigorúan ontopic maradni (kivéve egy kis személyeskedést malaccal és kandúrral) és csak Bokrosról és az MDF-ről szólni, úgy hogy itt valami félreértés lehet.

pannonfunk 2009.12.30. 23:53:18

@Shore: Jó-jó, de a Bokros csomag annyiban ontopic, hogy Bokrostól megint ilyesmit várhatunk el. Persze ez csak elméleti, hogy ő miniszterelnök-jelölt, konkrétan semmi eslélye sincs, de hát a politikusainkat azért csak a tevékenységük alapján kellene megítélni,nem? Tehát jó volt-e a Bokros csomag, és ha igen, miért?

Phil Co. 2009.12.31. 00:26:51

@mirrmurrkandur:

Az intellektualitás összevetése nem csupán Desseffwy nagyságáról szól...
A "nevén nevezés" állandó jelzője nem menti a megalapozatlan kijelentéseket. Gondolom a szadesz=zsidó=nagytőkés méla egységét igézted közénk dús szellemű szavaidban. (Vagy, amennyiben nincs ilyen értelme, akkor komoly nyelvi allegóriákba züllöttél. Olyasmikbe, amiknek dekódolása talán némi támogatást igényelne. Persze bizonyára csak szerény képességű személyemnek...)
Tudom, hogy nem vagyok okos fiú. Ezért döbbent meg, hogy néhány, még számomra is evidencia-számba menő (tudom, a butaságom miatt használok megint idegen EREDETŰ MAGYAR szót) alapvetés (redundancia? nem! gúny!) neked megközelíthetetlen!
"...nem azt állítom, hogy mindenkinél többet tudok erről a témakörről, de már most nagysegrendekkel többet annál, mint amit szeretnék..." - írod eredetileg. Vigyázz is, nehogy túl sokat tudj, még megárt!

További jó éjt!

Phil Co. 2009.12.31. 00:31:24

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=102):

Olvasd át még egyszer, hátha lejön, hogy Dessewffy sem szívem csücske! De a sz@r ember értékeit is kötelességem elismerni, még ha így még még sz@rabb is. (Mármint - mielőtt bannolnának - a sz@r emberét is, nemhogy Dessewffyét... bár határeset...)
Igen, olvastam néhány felmérést a szövegértés problémáiról, az oktatás fogyatékosságairól, de szembesülni vele revelatív!
És persze igaz: honfitárs-választásunk is behatárolt...

Phil Co. 2009.12.31. 00:39:21

@hoplita:

Szemetek. Mind. Imádnak nyomorogni meg könyörögni a segélyért, boldogok, hogy esélyük sincs a kulturális integrációra, öröm számukra a szimbolikus és a mindennapi kitaszítottság, dolgozni sem akarnak, tanulni sem, és időnként megveretik magukat, azért is sötét egyik-másik bőre: csak hogy zavarja a rendes fehér szemünket...
www.antirasszista.hu/index.php/component/content/article/76-ciganykerdes-ma
És igazából a fórumosok roma titkosügynökök! (Súgok, tréfáltam! Rosszabbak: ideológiamentes tőkelakájok, mint a többi. Ezért érzem T. G. minden izgalmas elmemenését felszínkapargatásnak.)

mirrmurrkandur 2009.12.31. 01:55:53

@Phil Co.:

- A harc első törvénye, hogy ne fedd fel magad az utolsó pillanatig.
S talán azon indíttatásból, hogy -még- nem vagyok harcos, én ezt most megszegem.
nem vagyok harcos, író vagyok, minden bizonnyal egy harcos író, aki nem bírja tovább lelplezni a sértettségét, hogy egy olyan embert helyeztek föléje, akit ő semmire sem tart.
Az általad megidézett -egyébként szakmáját tekintve szociológus- úriember semmivel sem jobb, és több, mint mondjuk Bolgár György, aki feltehetőleg nem kevés pénzért mond nap, mint nap olyan dolgokat, amelyeket -remélhetőleg- ő maga sem hisz el...
Dessewffy ugyanez a ketegória, csak a talpnyalói státusznak egy következő grádicsa, ahol már kendőzetlenül lehet hülyének lenni, méghozzá egy gyanusan rongyos ideológia köntösbe bújva.
Olyan ostobaságokat beszél, teljességgel megalapozatlanul, ami nálam már kiveri a biztosítékot.
Ezt három dolog miatt teheti. Egyrészt azért, mert pszichikailag egy kissé instabil, és képtelen uralkodni magán. Másrészt, mert nem rendelkezik azzal az intellektuális többlettel, amit te elém, mint valami példát állítottál.
Harmadrészt pedig, mert egy utolsó kis bértollnok, aki a havi apanázsért, meg Kosztolányi Édes Annájának minden vöröshagymájáért eladta a lelkét...

Nos, a rosszhír az, hogy bármelyik is legyen (netán bármelyikek) ez számomra rendkívüli módon sértő, éspedig azért, mert ő minden esetben egy senki.
Ettől persze te még szeretheted, meg álmodozhatsz róla vergődő éjszakáidon, csak engem ne keverj bele, és onnantól kezdve, én ezt a te magánügyednek tekintem.

- szadesz- zsidó- nagytőke

Hogy is fogalmaztál?
ja, igen: megalapozatlan kijelentés.
Váltsunk prolira: oszt, mért? Hanem ez, akkor mégis mi???

A SZDSZ-nek nyilván soha semmi köze nem volt a zsidósághoz, nem is az ő érdekeiket védte, a nagytőkét pedig nyilván minden alkalommal háttérbe szortották, ha az szemben állt az ország (urambocsá': a nemzet) érdekeivel...
Hmm... Ezesetben, Kedves Blogtársak, azt a sajnálatos tényt kell megosztanom veletek, hogy Tamás Gáspár Miklós hazudik. Legalábbis az SZDSZ-szel kapcsolatban bizonyosan.
Ő ugyanis ímígyen definiálja a szabad demokratákat: Nagytőkepárti, buzivédő, cigányfajvédő, zsidópárt. (nagyjából szó szerinti az idézet)
De hát akkor már menjünk tovább, Geszti Péter is hazudik, aki szerint az SZDSZ-t a zsidó identitás tartja össze. Sőt, Bauer Tamás is ordasat lódít, hiszen hiszen szerinte AZ SZDSZ a nagyvárosi zsidó polgárok pártja. Folytassam???

Persze, te azt szeretted volna, ha végre valaki nem csak "burkoltan" zsidózik, hanem úgy istenesen odamond egyet, hadd zengjen e blog falán az ordas eszmék legszörnyűbbike, még az is kiderül, hogy néhányan közülünk harckocsikat rejtegetnek a pincéjükben... no, nem T-34-esre gondolok..

De erre semmi szükség, hiszen idéztem neked három vállaltan zsidó származású honfitársunkat, akik nem azt gondolják a szadeszről, amit te nem gondolsz, hanem amit a többség -helyesen- gondol.
Mindig is dühített, ha valaki evidenciákkal vitatkozott.

Megalapozatlan, kedves
Phil Co? Tényleg? Biztos vagy te ebben? Még egyszer finoman jelezném: Nem én gondolom azt az SZDSZ-ről, hogy zsidópárt, és hogy a nagytőke érdekeit képviseli, most már több, mint húsz éve, hanem ők maguk. Ezt nem is titkolják. Akkor te miért tagadod? Miért érzed felháborítónak, ha ezt valaki ki meri mondani? Miért dobálózol olcsó panelekkel, miközben az olcsó panelekkel való dobálózás téged zavar állítólag? Vagy te is úgy vagy vele, hogy amit szabad Jupiternek... Ám legyen, de ki dönti el, hogy kicsoda Jupiter?
Mondtam már: Alkotmányos joga mindenkinek hülyének lenni. Viszont a képmutatást igazán mellőzhetnénk... Ugyanis ezek, Kedves Phil Co, nem dús szellemű szavak, hanem a szellemnélküli, totális valóság. Undorítónak találod? Akkor elgondolkodhatnál azon, lehet, hogy kettőnk közül nem én vagyok az antiszemita.

(poén: Egyébként Mikszáth szerint az az antiszemita, aki a kelleténél jobban utálja a zsidókat)

Kívánom neked, ne ess túlzásokba!:-)

Jó éjt!

-

Phil Co. 2009.12.31. 06:24:40

@mirrmurrkandur:

Bizonyára félreértelek, ez okozza, hogy úgy érzékelem, Dessewffy munkásságában az Általad nagylelkűen előtárt három dologból egyet - olvasván elmemenéseit - kizártam, egyet meg nem is feltételeztem, mivel önmagában nem volna elég jelenlegi munkásságához. Ellenben azt állítottam, amit te voltál oly körültekintő "mert egy utolsó kis bértollnok, aki a havi apanázsért, meg Kosztolányi Édes Annájának minden vöröshagymájáért eladta a lelkét" formában szavakba önteni.
Viszont e sorok után tiszteletre méltó erélyességgel elvitatkozol - magaddal.
Zsidózásról.
Egyrészt a szadesznyik identitások egy rétege nem azonos a szadesszel. Az, hogy jónéhány zsidó identitású honpolgárnak - jobbára a paranoiásabbjának, vagy nevezzük hiperszenzibilisnek - utolsó mentsvárként tűnik föl a szadesz (gondolom, mert legalább ebben következetesen liberálisak: ők legalább nem cseszletik a zsidókat, és ők legalább virnyognak, ha más cseszleti őket), egy érvényes narratívát jelent. Egyet a sok közül. TGM-é kevésbé. Ő nem ebben jó. Más miatt kicsit megbocsátóbb vele szemben az ember...
Másrészt az, hogy a nagytőke érdekképviseleti szerve (a mai Fórummal együtt, nekem ez a nagy gondom Ibolykáékkal! de a fidesznyikekről, a jobbliknyikokról és a maszopnyikokról is elmondható ugyanez...), hogy "neoliberális" gazdasági erőközpont a szadesz, "zsidó voltával" csak abban az esetben áll összefüggésben, ha a "zsidóuralomkarvalyglobáltőke" míves epitheton ornansát egészséges emberek szavainak esetében is csak zavart köhécseléssel vesszük tudomásul, nem többel... ha érted, mire gondolok...
Harmadrészt Izrael állam polgárait mint a "zsidó világuralmi tőke" "ügynökeit" akár csak allegórikusan témánkba idézni kissé tagolatlan világképet sejtet. Izraelt "a zsidósággal" és " a tőklével" azonosítani, jellemzővé tenni egy ismeretlen - és jellemzőnek valószínűtlen - faktort egy nagyívű félmondattal skiccelt mitologémán keresztül több mint merész: kódolt zsidózás. Ha tudod, hogy értem...
De annak örülök, hogy már nyíltan szólasz. Így tiszta a helyzet.
Hogy kinek mi evidencia - hát igen, nagyok az egyéni különbségek! Viszont alkotmányos jogok tekintetében egyetértünk...
Végezetül: Ha már hivatásod fátyla lebbent, illő nekem is valamit erről. Magam hónapok óta munkanélküli proli vagyok. Pénztáros voltam - lennék.

További jó éjt kíván

egy "antiszemita"

ikiss68 2009.12.31. 11:41:01

A narancs belül elrohadt, a szegfü elszáradt, a szabad madár megdöglött, mi jöhet még? A bokros-tulipán!

2009.12.31. 11:43:03

@Phil Co.: @mirrmurrkandur: hihetetlen, hogy szilveszterkor is mecsoda vehemenciával bírtok! Üsd- vágd nem apád!:)

2009.12.31. 11:53:10

@ikiss68: az, hogy boldog új esztendő jön!:) Az jöhet!:)

2009.12.31. 12:00:06

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=101): gondolom a rohadó narancs ütött szíven!:) A citrusfélékre egyébként jellemző...:))

mirrmurrkandur 2009.12.31. 13:32:35

@Letícia: @malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=101): @ikiss68: @Phil Co.: Boldog Új Évet!!!!

Nehéz nem vitatkozni egy ennyire borzalmas év után... Egyébként meg tegnapelőtt volt a szülinapom, és vártam, hogy valami csodálatos történjen....

Egy Boldogabb Új Évet!

:-)

Aldobói Feldob 2009.12.31. 14:15:08

@Phil Co.: Nem tudom miből gondolod (csak nincs valami nagyon bennfentes információd?), hogy a jobbik a "nagytőke érdekképviseleti szerve"? eleddig ennek homlokegyenest ellentmondó megnyilvánulásaik voltak.

2009.12.31. 14:49:21

@mirrmurrkandur: köszönöm szépen, s viszont! És boldog szülinapot!:)

G. Wolf 2009.12.31. 17:14:32

kedves blogolók és kedves blogger

mindenkinek elemzésekben és sikerekben gazdag de tévedésekben szegény újévet :)

(: B Ú É K :)

üdv

hoplita 2009.12.31. 17:50:59

@Phil Co.:
Hű...
Végigolvastam....vicckategória.
Mikor ilyen agymenésekkel szembesülök, még inkább megerősítve érzem magam....
Szerencsére egyre kevesebb ember nyalja be ezt a sületlenséget...immunissá vált a választók nagy része az ilyen köldöknézegető eszmefuttatásokkal szemben.
Épp ideje is volt....
süti beállítások módosítása