Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:04

Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések. És igen, sajnos nincs kellemetlenebb dolog annál, mint szembesülni a korábbi gondolatainkkal, elképzeléseinkkel, időnként tévedéseinkkel. Az év utolsó bejegyzésében ez jön most, egy kis önkritikus válogatás 2012-ből.

481future.jpg 

426: „Korábban nem gondoltam volna, de ma nem kizárható, hogy már ebben az évben a biztos pártválasztók között is világos kisebbségbe szoruljon a Fidesz.” – Kétségtelen, nem volt kizárható, de mondjuk nem is jött be.

427: „Az első azt jelentené, hogy a kormány szándékosan húzza az időt, mert olyan változásokat feltételez (tud, remél), amelyek miatt hamarosan vagy nem lesz szükségünk a megállapodásra, vagy a mostaninál lényegesen jobb feltételekkel tárgyalhatunk majd az IMF-EU párossal. Azaz nekünk most csak a tárgyalások látszatára van szükségünk, ezért az egyik nap előre lépünk egyet, a másik nap pedig hátra, a végső célunk azonban az elterelés, a kivárás, az időhúzás. (...) az első lehetőség szinte kizárható.” – Nagyon úgy néz ki, és szerencsére ezt azért a nyár közepén meg is írtam, hogy mégsem volt kizárható.

429: „Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl.” – Végre egy találat.

431: „ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. A miniszterelnök egy pillanat alatt váltott, és semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is.” – De hol is az a konszolidáció?

433: „az LMP nagy lehetősége szerintem nem a szocialistákkal való együttműködés, hanem az MSZP legyőzése, meghaladása, kiszorítása” – Vajon az elemző vagy a párt hibázott?

434: „Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős fenntartásokkal kezelni a kijelentést.” – Itt igazam volt, valóban, érdemes volt erős fenntartásokkal kezelni...

439: „Az előrehozott választás persze mindig rettenetesen kockázatos, de ha a hátralévő két évre – azaz valójában lassan a kampányra fordulva – egy politikai vesszőfutás az alternatívája, akár értelme is lehet.” – Erről a témáról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

441: „számomra úgy tűnik, hogy ez az akció lehet az első olyan LMP-s kezdeményezés, amely hosszabb távon is híreket képes generálni” – Na, miről írtam ezt? Természetesen a bukott népszavazási kezdeményezésről.

452: „a baloldalon belül – bár kétségtelenül 2010-ben tágra nyílt a pártrendszer átalakulásának ajtaja – az MSZP megkerülhetetlen tényező maradt, szervezeti ereje és beágyazottsága miatt nehéz elképzelni, hogy a következő választásokon más legyen a vezető ereje ennek a tábornak.” – Ez még bejöhet.

453: „Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?” – Ez nem tévedés, csak idealizmus: sajnos simán lehet.

455: „Miután az aláírásokat a Jobbik az LMP és az MSZP padsoraiból összegyűjtötte (ez a sajátos „technikai koalíció” már önmagában is érdekessé teszi a dolgot), és a határozati javaslatot tegnap benyújtotta, a kormánytöbbség nehéz helyzetbe került.” – Szívbaj nélkül leszavazták.

462: „Egy lépésre vagyunk attól, hogy jöjjenek a bikinis szakértők". – Sok elemzős műsort nézek, de úgy látom, ez a lépés még várat magára.

465:. „Ebből én azt olvasom ki, hogy közeleg az LMP, a 4K! és a Szolidaritás közös zászlóbontása.” – Ha jól értem, ma távolabb vannak egymástól, mint voltak a nyár végén.

467: „Hogy itt lesz a Jobbik gyenge pontja, már 2010-ben látható volt, ma pedig úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben akár szép lassan fel is morzsolódhat a párt.” – Egyelőre ez az „akár” sem következett be, de legalább ezzel a cikkel – ha igaz - eljutottam a párt belső levelező fórumára.

468: „Miután a regisztráció közvetett célja és egyértelmű következménye a választási részvétel csökkenése, az ötlet bizonyára hatalmas politikai vitákat fog kiváltani, magas labdát jelent a diktatúrázó ellenzéknek, és még akár jogi akadályokba is ütközhet. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet alkotmányellenesnek értelmezni, mint ahogy akadhat olyan nemzetközi dokumentum, amellyel összeegyeztethetetlennek minősülhet.” – Csapataink itt még harcban állnak.

473: „Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna.” – Talán még ez a gondolat is, különösen az év végi felsőoktatási események tükrében, védhető.

475: „minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére (közvélemény-kutatásokban tapasztalható pozíció, napirend irányítása stb.) idén ősszel megroppant a kormányoldal. Hogy mennyire súlyos és tartós ez a helyzet, nem tudom, az biztos, messze nem tartunk ott, hogy kijelenthető legyen biztos bukásuk.” – Bár vannak ilyenek, amikor ezt leírtam, a roppanás erősebb, nyilvánvalóbb jeleire számítottam.

476: „még az is előfordulhat, hogy hosszú idő után nem az erősen elkötelezett, megerősítésre és motiválásra vágyó szavazók, hanem a meggyőzésre szoruló bizonytalanok irányába fordul a magyar politika” – A jeleket itt viszont lámpással sem találom egyelőre.

x x x

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr644988439

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jövő elkezdődött 2012.12.31. 09:06:01

Előrehozott választásról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.03. 04:59:25

@inreallife:

Nem a nettó államadósságot kell(ene) visszafizetni, hanem a bruttót. Sőt, nem csupán az államadósságot. Az ország teljes adóssága sokkal több.

40 857 250 000 forint 2011. december 31-én.

szoja122 2013.01.03. 05:21:41

@Akitlosz: Egy nagyon jó cikk:

www.gki.hu/allamhaztartasi-hiany/allamadossagrol-gki-hatter-elemzese

Kiderül, hogy ennek generálásában a Fidesz vezetésű önkormányzatok is részt vettek svájci frank hitel felvételekkel.

Nem beszélve arról, hogy a 100 napos programokat és az 50%-os béremeléseket megszavazták, pedig ehhez nem voltak belső források, csak hitelfelvétellel lehetett finanszírozni.

De a mostani diákhitelekhez sincs belső forrás, a kamatkülönbözetet nekünk mindannyian kell állni, csak hitellel lesz majd finanszírozható. Ezzel a jövőt adósítják el.

szoja122 2013.01.03. 05:27:42

@Akitlosz: "Nem a sors keze veri az országot, hanem az idegen érdekeket kiszolgáló államhatalomé."

Ebben nagyon tévedsz. Semmilyen idegen érdeket nem szolgának ki.

Persze ha idegennek tekinted a Fidesz oligarcháit...

A Fidesz politikusainak és az oligarcháinak a zsebét tömi.

szoja122 2013.01.03. 05:38:07

@SzélsebesVelorex: Az ilyen magatartás lényegében semmiben sem különbözik attól, amit a cigányokra próbálsz rákenni. Egyik 19 a másik egy híján húsz.

A szegénység és a civilizálatlanság az oka.

Ami pontosan ugyanúgy megvan (arányaiban) az általad "tiszta" magyarnak tekintet szegény civilizálatlanoknál is.

Ezért rasszista az ilyen gondolkodásmód.

szoja122 2013.01.03. 05:40:04

@SzélsebesVelorex: És még egy, a szélsőjobb, a magyar gárda és társai cselekedetei pedig provokálják őket.

dbeata 2013.01.03. 05:59:07

@tölgyes: "Az új alkotmány pedig akaratuk ellen készült "
Ej-ej, mit látok!
Azért ekkora demagógiát nem feltételeztem egy értelmiségitől, mint Ön. Mondjuk ki: csak a Fidesz-KDNP akaratát foglalták bele, és minden más véleményt lesöpörtek az asztalról.
Merthogy ez történt.
Pedig nem csak az ő képviselőik ülnek a Tisztelt Házban, és nem csak az ő véleményüket kellene tükröznie egy ilyen Alaptörvénynek. Elvégre a haza nem lehet ellenzékben, ugyebár?

@aszekelyek: "A nemzetközi helyzet viszont egyre fokozódik." Háppersze.. Az agybajodat irl is terjeszted? Nem lennék a szomszédod, basszus..:(

dbeata 2013.01.03. 06:12:56

@tölgyes: Ezt a hsz-t meg ki írta? :) Mindig meg tud lepni.

inreallife 2013.01.03. 07:47:25

@Akitlosz: tévedésben élsz. az államadósságnak a nettó része hiányzik visszafizetéshez. tehát egyre több, bárhogyan is igyekeznek orbánék mágiázni a számokat. csak a harmadik negyedévben 182 milliárd forinttal több hitelt vettek fel, mint amennyit visszafizettek. ennyibe került a kormányunk harmadik negyedéves tevékenysége. kell ez nekünk? most képzeld el, a hiány csak azért lett 34 milliárd, mert erősödött a forint. mi lenne velünk, ha a forintgyengítető fetisizták szája íze szerint változott volna az árfolyam, mint év végén? a negyedik negyedéves számok is durván kiábrándítóak lesznek. közben az orbánék meg csak lopnak és lopnak...

hoplita 2013.01.03. 07:47:58

@szoja122:
Barom. Emeletes állat, mit állat, űberállat.

Khal Drogo 2013.01.03. 08:29:31

@Akitlosz: Jóval kevesebb embert foglalkoztató közszférára lenne szükség, ahhoz hogy csökkenjenek az adók.
Be kellene zárni kórházakat, iskolákat, hivatalokat és rendőrőrsöket.
Pont nem ez történik.
Szóval marad a drága állam.

De javulhatna a hatékonyság is. Nos, ez sem történik meg.
Nézd meg a járási rendszert.
Eddig volt :
Település
Megye
Országos

Most lesz
Település
Járás
Megye
Országos

Eddig az oktatásban nem volt Klebensberg intézet. Most minden egyébként marad, de lesz mellette Klebensberg intézet, ahol több száz olyan hivatalnok fog dolgozni, aki olyan munkát végez el, ami korábban nem létezett.

Az állam forrásigénye nem hogy csökkene, hanem nő.
Mivel ez a helyzet, ezért nincs is adócsökkentés.

Egykulcsos adó: A gondot nem egy morális kérdés okozza, hogy az alacsony keresetűek mekkora százalékot fizetnek. Ez lényegtelen. Hanem az hogy a minimálbér nettója alacsony, nem fedezi a megélhetést. Ezért az országban 2-3 millió ember ( ideértve az átlagbéreseket is ) vegetál. Nem tud fogyasztani, ezért nincsenek munkahelyek, mert nincs is széles vásárlóközönség.
A kocsmán, az ABC-n kívül nem nyílik itthon semmi. Mert nincs aki megfizesse. Azon kívül hogy az emberek mondjuk szeretkeznek, esznek és isznak, meg fűtenek, kb. 3 millió embernek az élete ebben ki is merül.
Ezért nincsennek tőkeerős belföldi cégek, ezért nincs semmi.

De az SZJA egyébként csak része a problémának. Míg 16% az SZJA, mekkora a tb-járulék? Mekkora az eü járulék? ÁFA?
És így tovább.

Az adókat csökkenteni kéne, de nem fognak csökkeni, mert az ellátórendszerek forrásigénye nem csökken. Amíg tabu a nyugdíjkiadások csökkentése addig nem is lesz változás.

Khal Drogo 2013.01.03. 08:34:55

@Akitlosz: Amíg politilógusokból lett szakminiszterek ( lásd Navracsics Tibor ) korábban pedig sportjogászok ( lásd Sárközy ) írják a közigazgatás forgatókönyveit, addig miért lenne jobb az állam? Miért gondolja bárki hogy a mosógépszerelő megjavítja az autót? A kőműves pedig programot ír?

Szerintem per pillanat nincs olyan politika párt Magyarországon, aki képes lenne hatékonyabb államszervezetet kiépíteni. Nincs meg rá a szellemi kapacitása.

nyünyüge 2013.01.03. 09:20:22

OFF

De végül mindenképpen mi fizetünk
A Magyar Energia Hivatal által kiadott határozatok szerint az ún közép- és nagyfeszültségű fogyasztók esetében átlagosan 12 százalékkal emelkednek a rendszerhasználati díjak. Ez az jelenti, hogy átlagosan a kötelező átvételi rendszer cégekre történő áthárításával együtt 7-8 százalékkal drágul a villamosenergia ezen cégek számára, amennyiben nem változnak a szabadpiaci energiaárak.

Ezek a közép- és nagyfeszültségű fogyasztók között számos olyan iparág van, amely közvetlenül érezteti hatását a lakossági fogyasztásban is. Ilyenek például az élelmiszerfeldolgozók (pl. vágóhidak, nagyobb pékségek). Könnyen belátható, hogy az áram árának emelkedését kénytelenek lesznek ezek a vállalatok áthárítani a végsőfogyasztókra is. Azaz bár csökken az áram ára a lakosság körében, ezt azonnal mérsékli az az árnövekedés, amelyet kénytelenek lesznek a cégek a fogyasztók fele érvényesíteni. De nem csak a közvetlenül a lakossági ügyfelekkel rendelkezőket érinti ez a változás,

>>>>>hanem azokat az inkább magyar KKV-kat, akik a kormány szándékai szerint a húzóerejét jelenthetnék a magyar gazdaságnak.<<<<<<<

Akik mentesültek
Ezzel szemben, talán az elmúlt hetekben kötött stratégiai megállapodásoknak köszönhetően a nagyfeszültségű fogyasztók (pl. Audi, Mercedes) kimaradtak az áremelésből.

>>>>>Ugyanakkor az ő beszállítóik viszont jelentős költségnövekedéssel szembesülnek váratlanul.<<<<<<<

index.hu/gazdasag/2013/01/03/megis_megfizetjuk_a_rezsidijakat/

tölgyes 2013.01.03. 09:50:14

@szoja122: Arról van szó, hogy képtelen vol megérteni - pedig a szövegből kiderült - hogy nema felsőoktatás szakmai kérdéseivel foglalkoztam, hanem egy végiggondolatlan döntés eltakarításának, visszavonásának politikai megoldásával. Egy felsőoktatásban dolgozó esetében azl ilyen szövegértési hiba demonstrálja a magyar felsőoktatás legfőbb baját: tele van még rendesen olvasni se tudó "oktatókkal."

Ami a cigányozás, zsidózás ügyét illeti: tájékozatlan és bunkó megjegyzést tett. Amióta a neten "vitézkedek" mindig is szóvátettem azt ha valaki buta rasszista kijelentéseket tett.

hoplita 2013.01.03. 09:51:23

@Khal Drogo:
Lófaszt...!
Nem a szellemi kapacitás, hanem a szándék hiányzik.
Amit itt mondasz azt tudja a leghülyébb döntéshozó is...naggyából.
De a politikai érdekek mindent felülírnak...

Nesze....
mandiner.hu/cikk/20130102_orange_order_miert_van_szuksegunk_a_nyugdijasokra

Gyönyörű, iskolapélda...:(

tölgyes 2013.01.03. 09:57:23

@A pöttyös az igazi dbeata: Tekintettel arra, hogy az OGY-ben pártok döntenek minden kérdésben, ezért természetesen a 2/3-os párt meghatározóan van jelen a szövegben. Maga a szöveg azonban tágabb is és szükebb is mint a két párt támogatóinak véleménye.
Egyébként pedig a korábbi alkotmány - és ezt sokszor leírtam - még azoknak a politikai csoportoknak a véleményét, politikai akaratát sem tükrözte, akik az alkotmányt megszavazták.

teevee 2013.01.03. 09:59:43

@aszekelyek: Akkor most meg foglak lepni mert elárulom, azzal, hogy önként* ideöntöd a véleményedet, mindenkit felhatalmaztál a véleményed kritizálására. (És nem, ez nem csak a te kiváltságod.)

Másrészt, (meglepetés, meglepetés,) az egyes vélemények nem egyformán vitathatóak, vedd példának csak a Föld lapos, vs. gömbölyű állításokat**.

____________________________
* Persze, ha kényszerből, az enyhítő körülmény.
** Pedig, egyik sem igaz!

nyünyüge 2013.01.03. 10:10:38

OFF

@aszekelyek:

Nézd meg jobban, mai az a kép, csak retrora vették a figurát.
Vagy keress egy 98-as képet DT-ről összehasonlításként).
Az a sovány "öregember" ott a szélen meg a vegává lett Palik László, olvasom a bulvársajtóból).

kepviselofunky.blog.hu/2013/01/02/deutsch_hazassagi_naptar

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.03. 11:27:04

@nyünyüge: ha ez a Palik, megkereshetnék őt a maszopisták, jól mutatna 1 éhségmenet élén. :)

laji 2013.01.03. 13:41:15

Olvasom Kuncze Strabag Gábor nyilatkozatát... Hát ekkorát derültséget rég nem okozott politikus... Így leamortizálni az amúgy sem nagyra tartott imázsát, anyám, ez valamit tud...

A legviccesebb rész az volt benne, amikor belügyminiszterként az általa benyújtott ügynöktörvényre azt mondja, hogy sokan emiatt tudják megúszni... Mert beleírta "valaki", hogy ahhoz, hogy valakit ügynöknek lehessen nevezni, a beszervezési kartonon kívül kell egy jelentés is tőle. De utóbbiakat megsemmisítették, és ő ezt nem tudta... Az, meg, hogy került bele a törvénybe ez a feltétel? Íme:

"A jelentéseket megsemmisítették, és innentől kezdve a karton nem jelentett semmit. Ezt mi nem láttuk előre − kivéve persze azokat, akik beleírták. Nem a munkatársaimra gondolok, a törvény az egyeztetések során valahogy így alakult."
És ezek után faarccal így folytatja:
"Ugyanazt kell mondanom, amit a rendőrségi törvénnyel kapcsolatban mondtam: az egyetlen párt az SZDSZ volt, amely nemcsak beszélt az ügynökügyek nyilvánosságáról, hanem meg is akarta teremteni."

Sokkal hitelesebb lett volna, ha inkább ezt nyilatkozza:
"benyújtottam egy törvénytervezetet, amelybe valaki beleírta, hogy az az ügynök, akinek egymást követő két héten 5-ös találata volt a lottón. De erről nem tudtam, mert a másik szobában számoltam a Strabag-pénzt... Az SZDSZ és én mindent megtettünk; tövig nyomtuk a gombot a parlamentben...!"

Nagyon gáz ez az ürge...

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 14:46:29

@szoja122: Nyihaha, de jót derültem! :D

rásszííííístá!!!

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 14:49:11

@szoja122:
'szélsőjobb' és 'magyargárda' eleve nem is lenne, ha nem lenne cigány(bűnözés)

dbeata 2013.01.03. 14:52:44

@tölgyes: Szerintem pedig nem a kirekesztésre kellene építeni egy alaptörvényt. Vagy nem kéne "a történelem nagy pillanatának" nevezni, tovább frusztrálva azokat, akik viszont nem így látják.
Tehát ott tartunk, hogy van egy ugyanolyan rossz alaptörvényünk, csak más előjellel.

Ja, és hogy ez az egész fölösleges és drága látszatpolitizálás volt, elterelve a figyelmet a lényegről.

Tehát az Oszd meg és uralkodj elve ismét győzött. Hurrá!

nyünyüge 2013.01.03. 15:38:14

@A pöttyös az igazi dbeata:
Ennek az Oszd meg és uralkodj-nak a csúcsa lesz, amikor a Békemenetben a szülők, nagyszülők menetelnek majd az "ellenzék által felheccelt" diákok ellen.
Vagy amikor majd a Békemenet elfoglalja a Kossuth teret, nehogy az ellenzéki összefogás ott tüntethessen a választási törvény ellen.

dbeata 2013.01.03. 15:56:14

@nyünyüge: Az alulról (hahaha) szerveződő ál-civil kurázsira gondolsz? Jaaj, attól van igazán hányingerem...:(
Pedig ahhoz nem kell összeugrasztás, hogy lássuk, rosszul áll a szénánk nyugdíjas-aktív munkakorú arányát tekintve.

Remélem, hogy nem tud családokat szétugrasztani ez a politika, amely szavakban "keresztény", "erkölcsös" és "családbarát".

laji 2013.01.03. 16:06:29

Valaki összefoglalná nekem röviden, hogy az új választási törvénnyel mi is a probléma?

nyünyüge 2013.01.03. 16:12:51

@laji:
"ne játszd a hülyét, mert úgy maradsz", volna erre a helyes válasz.

De legyen: pl. vegyük mindjárt a regisztrációt.

laji 2013.01.03. 16:14:45

Igen?!
Kifejtenéd egy kicsit bővebben?
Illetve azt is jelezd, hogy a regisztráción kívül van-e még probléma!
Köszi!

dbeata 2013.01.03. 16:18:33

@laji: Én nem annyira értek hozzá, de állítólag úgy van megtervezve, hogy a győztes mindent visz, tehát hiába szavazol egy kisebb pártra, elvész a szavazatod, tehát van a Fidesz és vannak a "többiek", és ha a többiek nem fognak össze, akkor szevasz, repülnek a parlamentből. Viszont ha összefognak, akkor meg joggal kérdezhetik a választók, hogy mi a francért vannak különféle pártok, ha a választáskor meg össze kell fogni. Magyarul, belekényszerít a kétpólusú politizálásba, amibe ez az ország már belebetegedett.

Ha többre vagy kíváncsi, biztos van, aki felhomályosít, kérdezd csak Khal Drogo-t, vagy Akitolszt, biztosan elmagyarázzák neked.

laji 2013.01.03. 16:21:59

Csak azért kérdem, mert ha a Barcelona és a Fradi játszana, akkor teljesen mindegy, hogy a kapu méretét felére vagy duplájára változtatják, a végeredmény nagyjából ugyanaz lenne, gondolom...

A regisztráció annyiban jó, hogy nem egy kampánybeszéd hatására futnak be az emberek szavazni....

laji 2013.01.03. 16:27:53

@A pöttyös az igazi dbeata: Köszi! Azért érdeklődöm, mert én sem vagyok tisztában a részletekkel. Viszont ez az "állítólag" sem túl biztató...

dbeata 2013.01.03. 16:29:35

@laji: Szívesen :) Én ilyenkor magam szoktam utánajárni, ha van időm (általában sajnos annyi nincs). Persze meg lehet hallgatni másokat, de az mindig "szűrt" infó.

laji 2013.01.03. 16:30:13

"A regisztráció annyiban jó, hogy nem egy kampánybeszéd hatására futnak be az emberek szavazni.... "

Illetve, ha igaz, hogy sokszor a romákat két felesért cserébe szállítják szavazni, akkor kifejezetten kisebbség-centrikus az új törvény, mert most 2x2 felest fognak kapni...

laji 2013.01.03. 16:37:01

@A pöttyös az igazi dbeata: Az is érdekel, hogy mások mennyire vannak tisztában vele. A médiatörvénnyel kapcsolatosan megkérdeztem azokat ismerőseimet, akik szidták, hogy mi a probléma vele, és kiderült, hogy nem tudnak egy konkrétumot sem mondani...

dbeata 2013.01.03. 17:18:38

@laji: Szerinted létezik ma Magyarországon kiegyensúlyozott tájékoztatás, és független közszolgálati média?

nyünyüge 2013.01.03. 17:21:30

@laji:
Hát csak kérdezgesd az ismerőseidet.
De tudnám javasolni a témával foglalkozó komoly és kevésbé komoly portálokat is.

Vagy a gyakorlati eredmények értékelését:
Rendben van az, hogy a médiahatóság akárhány jogerős ítélet után is szórakozhat a Klubrádióval?
www.klubradio.hu/data/files/fovarosi%20torvenyszek%20masodik%20itelete%2092,9%20mhz%20ugyben.pdf
Rendben van az, hogy közrádió kedvére cenzúrázgat?
hvg.hu/kultura/20130103_Kivagtak_Esterhazy_nemzetis_ajanlojat_a_k

menőmano 2013.01.03. 17:22:48

Mondjuk! Én is megkérdeztem a közelmúltban) Tudja e valaki, hogy hol van már az egyszeri nagyarányú adócsökkentés. Mármint, az, amit ígért a többségi kormány.
Senki sem válaszolt. Érdekes módon még a székelyblognagyasszony sem írta meg. Pedig Ő mindent tud, és mindent lát. Szerintem.
Kész ennnyyi.
:)))

menőmano 2013.01.03. 17:34:26

www.mfor.hu/cikkek/Tobb_szazezer_forintba_is_kerulhetnek_szeptembertol_az_onkoltseges_kepzesek.html

Hát! Ja! Csak az a probléma, (amint az már sokszor leírodott) hogy picike pénzekből, a szegény, elszegényedő réteg, hogyan tudja/tudná finanszírozni.
Mert, mint tudható, nem csak a tandíj van, ami elviselhetetlen terheket ró említett társadalmi csoportra, hanem a lakhatás, utaztatás, miegyebek.
Ja! S talán még akkor enni is kellene valamit. gondolom.

Szóval totális helyzet. Persze (mint emlitettem) nem mindenkinek.
Szomorú valóság. ez is.

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 17:49:29

@menőmano: Jaja, én sem látom, hogy a fideszbirkák hosszasan írogatnának az üzemanyag jövedéki adójának nagyarányú csökkentéséről; "A Rend"-ről, ami 2 hét alatt jött létre vagy akár a hatékony külpolitikai intézkedésekről, melynek következtében már csak egy rossz emlék a Benes-dekrétumok, vagy az izraeli légtérsértő gépek ügye...

A fideszbirkák hallgatnak.

menőmano 2013.01.03. 18:00:22

@SzélsebesVelorex:

Hát! Én illllyeneket nem írogatok, hogy birkák. De az biztos, hogy ezekről az ügyekről a fideszisták :) nem igazán beszélnek, vagyis egyáltalán nem.
Mondjuk a közbiztonság sem javult inkább romlott.

Engem már nem is érdekel (mondjuk Ön sem). Engem sokkal jobban érdekel az elszegényedés, hogy az elszegényedő népek" belebetegszenek, nagyon sokan, a mindennapos bizonytalanságba, s hogy életminőségükben már csak vegetálnak.
pont.

tölgyes 2013.01.03. 18:00:33

@A pöttyös az igazi dbeata: Én meg azt gondolom, hogy ez a kirekesztés duma egy rossz és lejáratott politikai demagógia. Épp azok nyomatták 20 éven át, akik folyton kirekesztettek, évtizedeken át.
Az alaptörvény megalkotásából senki nem rekesztette ki az ellenzéket. Részt lehetett volna benne venni, csak el kellett volna fogadni, hogy nincsenek zsarolási pozícióba.
Az alkotmányozás szükségessége pedig 90 óta folyamatosan napirenden volt. Medgyessy is alkotmányozni akart, csak nem volt meg hozz a szükséges politikai többsége.
A mostani alkotmányról pedig majd az idő eldönti, hogy marad-e. Én tegnap aztfogalmaztam meg, hogy a napi érdekek miatti bővízgetés ártani fog a stabilitásának, emiatt az ismétlődő kiegészítése kontraproduktív.

tölgyes 2013.01.03. 18:03:38

@menőmano: Csak az az apróság nem tűnt fel önnek, hogy az államilag támogatott helyek száma nemcsökken. Abba pedig nem fog belehalni az elszegényedő réteg, ha a gyereke nem lesz médiaszakos, politológus..:(Ezek a "szakmák" már ugyis egy túltelített piacra termelnek.

menőmano 2013.01.03. 18:13:11

@tölgyes:

Figyeljen csak picikét?! Nyilván Ön a felső tíz. De ez mindegy, csak megemlítettem.
Ön nem látja a problémákat, vagy inkább nem akarja látni.
Nem lenne ördögtől való a tandíj. nem volt az akkor sem, mikor a Gyurcsány, vagyis a szocialisták be akarták vezetni. (Emlékszik, gondolom, a mindent elsöprő népszavazásra, mert nem volt olyan nagyon régen). De már ez is valamilyen szinten mindegy.
Nos hát! Véleményem szerint mindenki számára elfogadható tandíj kellene, minden szakon, meg is szűnhetne az államilag finanszríozás. Szerintem.
Ön nem ért semmit, de semmit.

menőmano 2013.01.03. 18:15:13

Bocsika! "finanszírozás".

tölgyes 2013.01.03. 18:15:40

@Akitlosz: Ezzel az állításával egyetértek és ez vonatkozik GYF szakdolgozataira épp úgy, mint más politikusi dolgozatok vizsgálgatására. Tehát ha S. nem elnök akkor nincs S ügy.. de plágium van és az egyetemek az ott folyó silány oktatói munka miatt a plkágiumopkat fel sem tárják. Egyébként is leértékelődött a kemény és hiteles munkával megírt diplomamunka szerepe a diploma megszerzésében. Ez is nagy baj.. nagyon nagy baj. S. is ezért viríthatott. Gy. is ezért viríthatott stb.

tölgyes 2013.01.03. 18:23:35

@menőmano: Én értem amit ír.:) Csakhogy az államilag finanszírozott (TANDÍJMENTES) HELYEK száma nem csökkent. Nem kell médiaszakembernek menni. Nekem elhiheti, hogy a matematika, fizika kémia stb szakokon szinte korlátlanul állnak rendelkezésre a tandíjmentes helyek.
A szegény sorsú gyermeknek pedig kapcsolatok nélkül a magyar médiaviléágban még reménye sem lehet az elhelyezkedésre...
De ha mégis az akar lenni, akkor erre is van megoldás. Meg kell tanulni jól 2-3 nyelvet és autodidaktaként kell foglalkozni a médiával.. Jobban jár mintha egy halom pénzt kifizet mondjuk az önmagával kitüntetett Havas főgurunknak a semmiért.

menőmano 2013.01.03. 18:28:29

@tölgyes:
Jól van. Hagyjuk. Ön mindig ugyanazt írja.
Ha érti, akkor már totálisan meg is nyugodtam. ott a pont.
:(

menőmano 2013.01.03. 18:31:04

Majd a népek eldöntik, ha eljön az idő. Hogy kinek mi volt jó, avagy nem jó.
Ki mit veszített, avagy nyert.
Szerintem.

tölgyes 2013.01.03. 18:34:33

@menőmano: Én azt írom ami az igazság. Az pedig nem lehet mindig más. Miért Ön szerint csökkent a támogatott helyek száma??

menőmano 2013.01.03. 18:37:18

@tölgyes:

Miért? Azt akarja állitani, hogy Én hazudok?

menőmano 2013.01.03. 18:39:43

@tölgyes:

csökkent a támogatott helyek száma?? "

Ön szerint?

tölgyes 2013.01.03. 18:46:16

@menőmano: A hazugság az tudatos dolog. Ön legfeljebb téved, de az biztos.A támogatott helyek száma nem csökkent.

menőmano 2013.01.03. 19:01:33

@tölgyes:

Ön téved. Én nem tévedek.
Az ön esetleges? szakmaiságát, soha sem akartam megkérdőjelezni. Mondjuk, érdekes lenne.

Én a véleményem,- nagyon sokakkal egyetértésben- írom, no és persze az elszenvedett sérelmek picike részletét.....

De. Ön egyáltalán nem érti, vagy nem akarja? a nagybetűs nép egy hatalmas csoportjának problémáját.
Amit nem fogok újra, és újra mantrázni.

Nem csak Ön nem érti, vannak Ön mögött, vagy mellett nagyon sokan.
S ez a baj. Nem kicsi, nagyon nagy baj.

menőmano 2013.01.03. 19:14:06

Na megyek a dolgomra. Megnézem mik a hírek?

osztjónapot!

:))

tölgyes 2013.01.03. 19:24:01

@menőmano:"A társadalomtudományokon belül a legnépszerűbb alapszak a kommunikáció és médiatudomány, erre tavaly több mint 6400-an jelentkeztek, közülük 1307-et vettek fel, igaz ebben már benne vannak a költségtérítéses hallgatók is. " Úgy gondolja, hogy nálunk folyamatosan szükség van évente 1307médiaszakemberre???
"A felvételizők körében eddig rendkívül népszerű gazdasági képzés az egyik olyan terület, amelynek állami finanszírozását a leginkább érintette a felsőoktatási reform: 4900-ról 250-re csökkent az állami finanszírozással felvehető hallgatók száma, részösztöndíj ezen a területen nincs. Az államilag finanszírozott keretszám több mint felét, 75-75 helyet a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) kapja, és van olyan intézmény, amelyen csak 10-15 ösztöndíjas hely lesz."
Ön úgy gondolja, hogy kell évi 4900 felsőfokú gazdasági végzettségű szakember??
Műszaki és informatika
"A reform nyertese a természettudományos, műszaki és informatikai képzés. Műszaki alapszakokra összesen 8160 hallgatót vehetnek fel az intézmények, és további 7600 részösztöndíjas helyet osztottak fel." Lehet jelentkezni van esély a felvételre..
"A legdrágább képzéseket természetesen az orvosi karokon kínálják. Az orvosi, fogorvosi és gyógyszerész szakokra összesen 1800 hallgatót vehetnek fel állami ösztöndíjjal, ez több, mint a tavalyi, 1511 fős ingyenes képzési keret." Bár sikerülne tartósan évi 1800 orvost doktorrá avatni!.. és adná Isten, hogy ezek az adoktorok jó orvosok legyenek.

inreallife 2013.01.03. 19:34:54

hoppá, új év, új cigányterror.

kuruc.info/r/2/106100/
"A bíróság úgy döntött, Jónás Jánosnak, a Sávoly Gergőt leszúró cigánynak "jobb", ha nem kerül előzetes letartóztatásba."

mert ilyet csak úgy lehet. így kezdik a cigányok a felnőtt életet. ja, az egyik áldozata egy magyar bajnok (2011), a másik pedig egy olimpiára készülő birkózó.

"A Merényi Kórházban a hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe hatoló három késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen – ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport."

aztán itt a másik görény.

index.hu/belfold/2013/01/03/kessel_okozott_eletveszelyes_serulest_egy_16_eves_fiu/

"A 16 éves szolnoki fiú üzletet akart kötni 78 éves mezőtúri áldozatával, de miután nem tudtak megegyezni, a fiatal késsel támadt az idős emberre, majd elfutott."

így megy ez. aszem a cigánytenyésztés kezdi megérlelni a gyümölcsét, a cigánybűnözés pedig cigányterrorá alakul. de gondolom pintér szerint minden rendben van, mert olyan fingokat szokott kiengedni a száján, hogy a rendőrsuliban 300-al több rendőr végzett, és ez mekkora eredmény... ez nem eredmény, mint feljebb látható....

dbeata 2013.01.03. 20:57:16

@tölgyes: "kirekesztés duma egy rossz és lejáratott politikai demagógia" És miért? Magyarázza el, de ne guruljon be rögtön!

Volt annak előzménye, hogy az ellenzéki pártok nem voltak hajlandóak részt venni, asszisztálni, bohócként szerepelni egy kutyakomédiában.
www.origo.hu/itthon/20101026-kiakadtak-az-ellenzeki-partok-a-fidesz-alkotmanymodositasi-terven.html

Ki rekesztett ki kit és hogyan?

A mostani kirekeszti a nem kevés számú ateistát, a nem keresztényeket, a szingliket, a nem "mélynemzeti" magyarokat, azokat, akik a katolikus egyház sulykolásával szemben nem feltétlenül szentként ismerik el István királyt, a homoszexuálisokat, a kommunistákat (upsz, azokat nem is, hisz ők ott ülnek, nem kevesen, a soraikban) és azokat, akik a szocialista rendszert jobbra értékelik, mint a Horthy-rendszert.

És ha a kirekesztés rossz, akkor miért kell most mégis ezt a gyakorlatot folytatni?

Khal Drogo 2013.01.03. 20:59:32

@laji: Olvasd el Áder észrevételeit. Megtudod belőle mit bénázott össze a frakciószövetség törvényalkotás címen.

graycivil 2013.01.03. 21:04:37

"Esterházy Pétert cenzúrázta a Kossuth rádió

A neves írót felkérte a rádió, hogy havonta ajánljon kulturális programokat. Amikor a még Alföldi Róbert vezette színházat ajánlotta, cenzúrázták."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=611308

"Legutóbb engem, emlékeim szerint, 1981-ben cenzúráztak. Fogok most én is kapni egy telefont, hogy elnézést, félreértés történt? Merthogy hirtelen 86-ban vagyunk (mert akkor már reflektálhattam a 81-es barbárságra)?

De nem akarok most se 81-ben, se 86-ban élni. Már egyszer éltem akkor, egyszer elég volt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere mint kádármaszat; így nem akarnék nemzetegyüttműködni."

Gyerekek, könyörgöm,...! Tényleg nem látjuk a Kedves Vezetőtől a nagy nemzeti szarhalmazt?

Éljen Hülyeország! F.Y!DESZ

dbeata 2013.01.03. 21:14:24

Szép kis összefoglaló!

"Az Orbán-kormány a korrupcióért és a korrupció ellen
A K-Monitor elemzése az Orbán-kormány korrupcióval kapcsolatos intézkedéseiről"

www.k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf

Hátha valaki még nem olvasta, a karácsonyi készülődés közepette..

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 21:15:15

@inreallife: "gondolom pintér szerint minden rendben van"

Persze, hogy minden rendben van. Az összes bokor mögé rejtett, kint felejtett 30-as tábla mögött ott bújik a trafipaxos zsernyák. Mi kell még?

jjulie 2013.01.03. 21:36:36

@tölgyes:

hahaha, kádárvakarék fideszfertőzött seggszája

hahahaha

dbeata 2013.01.03. 21:40:59

@laji: Néhány "konkrétum", a Médiaalkotmány kapcsán:

"A médiatörvény hatálya a média valamennyi ágára, tehát a rádión és a televízión kívül a nyomtatott és internetes sajtótermékekre is kiterjed.
A kritikák középpontjában az állt, hogy a médiatörvény az NMHH és a Médiatanács élére kilenc évre Szalai Annamária korábbi Fidesz-képviselő kinevezését tette lehetővé, és korábban példátlan médiaszabályozási jogköröket biztosított számára; többek között olyan bírságok kiszabását tette lehetővé, amelyek már egyes médiumok működését is veszélyeztetik. A médiatörvény ellen nemcsak az összes ellenzéki párt, de a Fideszhez közel álló újságírók www.magyarhirlap.hu/online/nyilt_level.html
és külföldi szereplők is tiltakoztak (pl. www.nemzetihang.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4874

És bár ezek hatására néhány módosítást – például az újságírói forrásvédelemről szóló passzusok megváltoztatását – sikerült elérni, a törvény érdemi része nem változott.
A médiatörvénnyel kapcsolatban a legsúlyosabb probléma nem a hatóságok megváltozott szerepe, hanem a magyar sajtóban korábban is meglévő, a médiatörvény és a kormányzati politika hatására egyre kiterjedtebb öncenzúra veszélye. Az pedig nyilvánvaló, hogy az öncenzúra és a sajtószabadság korlátozása az ellenőrzés elmaradása vagy gyengülése miatt súlyos korrupciós kockázatokat hordoz. A helyzetet súlyosbítja, hogy a sajtóban megjelenő tartalmakat továbbra is jelentősen befolyásolhatják az állami intézmények, cégek hirdetésvásárlásai, ami a cenzúra közvetett eszközeivé válhat."
Forrás: www.k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf

jjulie 2013.01.03. 21:43:20

@tölgyes:

hahaha, ezt is nagybátyádtól tanultad gyerekként a faluvégén az árokparton üldögélve, igaze nagyonokos orbániai másodikligás kádárvakarék?

orbánnak jóleszel a santaagyaddal is, de tudsz e fideszikszet hugyozni?

inreallife 2013.01.03. 21:56:35

@SzélsebesVelorex: biztos átadtak 100 új rendőrautót is. ezzel ki is merült a rendőrségnek a lakosság felé nyújtott minden pozitív hozadéka.

én a két férget halálbüntetném, de ha azt annyira nem lehet, akkor kasztráltatnám, az talán némi visszafogottságra késztetné az erőszakos bűncselekményeket elkövetőket. ráadásul az a túlszaporodásra is adna egy csattanós választ. gondolom még ezen is siránkoznának a cigányfajvédők. de igazából a halálbüntetés lenne az igazi, a bűnismétlés meg a túlszaporulat megakadályozására...

Khal Drogo 2013.01.03. 22:00:02

@laji: A médiatörvénnyel kapcsolatban olvasd el Brüsszel kritikáját amit nagyrészt orvosoltak, persze nem teljeskörűen.
Ha érdekel egy téma, azokat kérdezd meg, akik foglalkoznak vele. Az hogy egy átlagember nem tud semmit a médiatörvényről, nem jelenti azt hogy a médiatörvény jó vagy rossz.

Khal Drogo 2013.01.03. 22:02:27

@inreallife: Angliában van halálbüntetés?

márta)) 2013.01.03. 22:08:40

@tölgyes:

Bocsánat! Drága @tölgyes!

hvg.hu/itthon/20130102_felveteli_tajekoztato_tandij#rss

Egy rövidke olvasmány? Csak és mindent/mindenkit kizáróan csak Önnek.

Többek között) a röghözkötöttséget ki tetszett felejteni.
:)

Khal Drogo 2013.01.03. 22:11:40

@márta)): Orbán Viktor kétszer törölte el a tandíjat. Ezt maga a mester mondta nemrég. Nos, ennek fényében a tétele meginogni látszik. Persze nem a fanatikusok szerint. Ha kedden nekik Orbán azt mondja, nem kell tandíj, akkor nem kell. Ha szerdán már kell, akkor kell. A mester tudja és ők követik.

márta)) 2013.01.03. 22:16:23

atv.hu/cikk/20130103_kiszoritana_a_parlament_elol_az_egyutt_2014_et_a_bekemenet

Ez több mint érdekes? Milllyen alapon?
...........................

"Szerintük a Bárándy-család szocialista és liberális megrendelésre hiába készít új alkotmányszöveget, az pusztán egy politikai próbálkozás és nem lesz belőle alkotmány."

............................
Ha nem lesz belőle alkotmány", akkor miért is? kell menetelgetni.
Valami kezd nagyon zavarossá válni. Vagy csak Én nem is értem??!!

:))

márta)) 2013.01.03. 22:21:46

@Khal Drogo:

Ez nem csak a tandijjal van így. Sajnos.

Nem csitulnak a kedélyek, mondjuk mitől csitulnának?

www.hir24.hu/belfold/2013/01/03/nem-hagyjak-annyiban-a-diakok/

tintamin 2013.01.03. 22:25:02

@Akitlosz: "Amúgy valóban fontosabb a lojalitás a szakértelemnél, és ez így helyes.

Nem sokra mész ugyan kiváló szakemberekkel, akikben egyszerűen nem bízhatsz meg.

Szóval magától értetődően fontosabb minden cégnél, minden munkahelyen a lojalitás, mint a szakértelem. "

Szerintem a szakértelem megfér a lojalitással. (A kettő párosítása az ideális.)
Csakhogy ha az ugyan lojális szakértő szakmai szempontból kérdőjelezi meg kedves miniszter/elnökúr állításait, akkor rá már nem mint szakértőre, hanem mint egy hozzájuk nem lojális (tehát eltávolítandó) emberre tekintenek.
Ezzel a szakértő kritikát félemlítik meg.

Na és ez itt a probléma.

A zérótoleráns parancsuralmi rendszer kritikátlan szolgalelkeket termel ki magából. Így épül le a hozzáértés , és teremtődik meg a megbízható ostobákra épülő államigazgatás. Na és az aztán abszolút nem unorthodox, mert rendszeresen alkalmazzák a világban, nálunk is volt már ilyen. Be is vált.

márta)) 2013.01.03. 22:35:04

"Egy kivételével a köztársasági elnök által megjelölt minden pontban alkotmányellenesnek találta az [origo] információi szerint az AB a választási eljárásról szóló törvényt.

A testület mindezeken túl nemcsak az Áder János által formai okokból megjelölt pontokat vizsgálta, illetve semmisítette meg, hanem tartalmilag is elemezte a regisztráció intézményét, és kimondta róla, hogy annak bevezetése nem szükségszerű – írja az origo.

A testület állásfoglalása szerint a parlamentnek vagy bizonyítania kell a feliratkozás szükségszerűségét, vagy el kell állnia annak bevezetésétől."

atv.hu/belfold/20130103_alkotmanyellenesnek_talalta_az_ab_a_valasztasi_regisztraciot

Igen. "A jövő elkezdődött".
??

márta)) 2013.01.03. 22:38:08

Aha. A bizonyitásra Én nagyon kíváncsi vagyok. Miért is szükséges az előzetes regisztráció.

márta)) 2013.01.03. 22:43:24

Ha esetleg elfelejtődött volna. Emlékeztető) mit?is mondott a Sólyom László?

"Sólyom László szerint ha az Ab átengedi a választási regisztrációt, "nincs sok értelme a létezésének". A testület szerepét tekintve az, hogy megsemmisíti-e ezeket a törvényeket, "az utolsó határ, az Alkotmánybíróság vagy felvállalja az igazi hivatását, vagy nincs sok értelme a létezésének".

Igen. S ez jó.
:)

Khal Drogo 2013.01.03. 22:58:13

@márta)): Továbbra sem értem a Fidesz mit remél a regisztrációtól.

inreallife 2013.01.03. 22:58:39

@Khal Drogo: dehogy, itt is tiltja az eu...

graycivil 2013.01.03. 23:00:02

"Békemenet a választási regisztrációért

Bár a civil törvény egyértelműen tiltja, hogy azon szervezetek, amelyek vezetői a NEA döntéshozó testületében tisztviselők, állami támogatást kaphassanak, Csizmadia egy májusi rendezvényen maga büszkélkedett el azzal, hogy a kormány végre támogatja a CÖF-CET-konglomerátumot. "

morgasjoga.blog.hu/2013/01/03/bekemenet_a_valasztasi_regisztracioert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_03&utm_campaign=index

Na, ezért rühellem, amikor a Kedves vezető a képembe tolja a rohadt gerendákból álló Tákolmányt.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

inreallife 2013.01.03. 23:03:48

@Khal Drogo: kevesebb szavazót, és ha mázlijuk van, akkor az inaktívak rostálódnak meg. mert akkor lesz még esély az ország dolgozó felének kedvezményeket nyújtani, ha más nem, legalább a kampányban beígérni.... a mihasznáknak meg a lófaszt, mert az is hívószó lesz akkor...

graycivil 2013.01.03. 23:03:54

@Khal Drogo: "Továbbra sem értem a Fidesz mit remél a regisztrációtól."

Mit? Hát a "személyesmegjelenés" rugalmas alkalmazásával a Kubatov-listák hatékony kihasználását. Garantálom, hogy a Kubatov-lista kegyeltjeinek "távolról" (telefonos bemondás vagy házhoz menetel) is lehetősége lesz regisztrálni, miközben a "magukfajtának" időt-pénzt-fáradságot nem kímélve kell Canossát járnia a jegyzőnél.

márta)) 2013.01.03. 23:04:59

@Khal Drogo:

Nem? Hát! nagyon sokan nem értik. Úgy mint ahogyan sok mindent sem.

graycivil 2013.01.03. 23:07:58

"Elkaszálja az AB a regisztrációt

Egy kivételével minden pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt – értesült az Origo."

www.hir24.hu/belfold/2013/01/03/elkaszalta-az-ab-a-regisztraciot/~~fokusz

márta)) 2013.01.03. 23:09:14

Ugyan, ugyan? Most már a helyzet. A nagybetűs nép, tömegek regisztrálni fogják magukat, ha mégis úgy adódik.
A kampány egyébként már most minden oldalon elkezdődött.
Igaz a választás távol van, de mégis közel.

márta)) 2013.01.03. 23:14:31

Egyébként. Nem csak "Kubatov" lista van. Úgy gondolom?
Csak szóltam.
Nincs abban semmi különös, s nincs azzal semmi probléma, ha a pártok mozgósítanak.
Csak remélni tudom, hogy a Bajnai Gordonnak is sikerülni fog.
Bezony.
:))

tölgyes 2013.01.03. 23:27:24

@márta)): A HVG épp azokkal az adatokkal dolgozik, mint amikre én is hivatkoztam. Röghözkötés mint olyan nincsen. Egyébként pedig egyet is értek vele.. Gondolkodjon el egy kicsit.:)
1./Ma a hallgatóknak több mint 40%-a nem szerez a képzési idő alatt diplomát. A hallgatók nem kis része épp azért mert még egy középfokú vizsgát sem tud letenni. Ugyan hova mehet ez a nagy létszámú, nyelvet nem beszélő, alulképzett társaság külföldre??
2./ A bolcsészek jogászok ugyan kinek kellenek Nyugaton. Még a legjkobbak se kellenek senkinek.. legfeljebb babafelvigyázónak, vagy takarítónőnek, csaposnak. Az a néhány egészen kivételes képességú azonban mehet külföldre.. a tanulását nem fogja senki és semmi gátolni.
3./ A főiskolát végzettekért sem kapkod a külpiac.. leszámítva néhány itthon is hiányzó szakembert.
4. Kereslet van az orvosok és mérnökök iránt. Az orvosképzés a legdrágább és itthon is hiány van belőlük. Miért is baj, ha szorgalmazzuk, hogy itt dolgozzanak??? A legjobbak kutatni, tanulni ezután is mehetnek külföldre..:(

Én egyébként - ha Ön is úgy gondolja - nem bánom, ha a vakbelét a korházi takarítónő fogja kivenni és ágytálat a fűtő cserél maga alatt:(

tölgyes 2013.01.03. 23:29:30

@A pöttyös az igazi dbeata: Keresse vissza, hogy kik és milyen körülmények között használták a kifejezést és majd megérti.

márta)) 2013.01.03. 23:51:25

@tölgyes:

Nagyon kedves. Mondjuk nem lep meg.

"ha Ön is úgy gondolja " Jól van? Ki az, aki úgy gondolja, hogy beteg legyen? Remélem Ön sem. Mert aki illlyet gondol, az már nagyon hülye. Szerintem.

Képzelje csak el! ha Ön valamilyen oknál fogva megbetegedne, Ön lenne a beteg ÉN a nővér. S emlékeztetném az anno) és jelenlegi eleganciájára, sarazására, ahogyan/amiket írogat Nekem? Mit szól hozzá?
Irulna-pirulna. ugye? ugye?

márta)) 2013.01.03. 23:56:15

@tölgyes:

Ja! Nyugi, nyugi van orvosom, mindig is volt, ha szükségeltetett. A legjobbak közül.
ott a pont.
:(

dbeata 2013.01.04. 07:07:49

@tölgyes: Akkor ennyiben maradunk? Nem vagyok gondolatolvasó, foggalmam sincs, hova akar kilyukadni, de azért köszönöm a tippet! :)

dbeata 2013.01.04. 07:13:54

Majd' összetojtam magam az ijedtségtől...Bocs, kedves blogtársak, hogy rémisztgetlek benneteket is...(hehe)

"Újabb békemenettel fenyeget a CÖF

Ha az Együtt 2014 tüntetést szervez a kötelező választási regisztráció miatt, újabb Békemenet lesz, jelentette be a Civil Összefogás (CÖF)."

index.hu/belfold/2013/01/03/ujabb_bekemenettel_fenyeget_a_cof/

Van itt pénz dögivel

(Az ellen nem kéne tiltakozni, hogy a határon túli magyarok postán is regisztrálhatnak, mi meg csak Ügyfélkapun, vagy személyesen?)

Khal Drogo 2013.01.04. 07:40:55

@graycivil: Ez ki fog derülni, úgy nem lehet lefolytatni egy regisztrációs kampányt, ahol milliós az érintett tábor, hogy ne derüljenek ki ezek.
Márpedig ha a Fidesz bemondásra fog regisztrálni, az választási csalás lesz, méghozzá nem is akármilyen.

jjulie 2013.01.04. 07:55:32

@laji:

ugyanmár pajtás, hogy vannak e mellékhatásai az orbánsántakutyasági raszdiparaszti narancskomcsi kádárvakarék ötletelésnek?

hát vannak

de attól az még vegytiszta orbánsántakutyaság a javából, és ha nem fideszfertőzött sántaaggyal rendelkezel, képes vagy látni az erdőt a fától

boldogok a fideszfertőzött sántaagyuak

jjulie 2013.01.04. 08:04:19

@Khal Drogo:

csak egy újabb orbánsántakutyasági erődemonstráció:

"el kell hogy viseljetek engem, mert én vagyok a haza és a keresztény nagyonmagyarság érdeke, és mint ilyen bármit megtehetek, mert én zavartam haza a ruszkikat és én kommunistáztam egész életemben a leghangosabban"

ámen, és a közgéporbániai pénzszivattyúk ezerrel mennek a háttérben

és boldogok a fideszfertőzött sántaagyuak

Gordiusz 2013.01.04. 08:32:43

Dicséretes önkritika-önreflexió. Tanulhatnának belőle a politikusaink...

graycivil 2013.01.04. 11:27:02

"Nyomozás a 2007-es kormányszóvivői honlap miatt

Hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a Gyurcsány-kormány idején készült kormányszóvivői honlap miatt."

nol.hu/belfold/nyomozas_a_kormanyszovivoi_honlap_miatt

Úgy látom, megindult a "megelőző csapás" a botrányos KLIK-honlapról való figyelemelterelés céljából.

F.Y!DESZ

graycivil 2013.01.04. 11:34:19

Úgy látom, a KLIK honlapjába még 5-6 órát belefeccöltek. Még a Google beágyazási kódját is beletették. (+ 5 perc)

Megdöbbentő hatékonyság! :-)))

dzsaszper 2013.01.17. 14:19:13

Egészen általam nem várt oldalról érkezett egy nyilatkozat korábban elkövetett tévedésről, hibáról.
mandiner.hu/cikk/20130116_mesterhazy_bocsanatot_kert_a_hataron_tuli_magyaroktol

Még jópár ilyen fecske kell még, minél több párt és közéleti szereplő részéről, hogy a politikai kultúra tavasza megérkezzen...

fény az alagút végén 2013.08.31. 23:18:01

ez az a torok gabi aki a noi labdarugo szovetseg elnoke, aki a szombathely szurkoloja?
mekkora jellem bazdmeg. eeennn iss imadom

fény az alagút végén 2013.08.31. 23:20:43

ezaz gabi mond meg nekik. a politikai elemzo kiszamolta, ha esik ha csempet ver le, ha fest vagy mazol. vmelyik part nyer.
koszi gabi
süti beállítások módosítása