Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
aug 29
22:39

Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de felosztják egymás között az egyéni választókerületeket. Cselről beszélni akkor, amikor mindössze annyi történt, hogy a vitatkozó csapat hosszas szerencsétlenkedés után végre elindult kifelé a játékoskijárón, jelentős túlzásnak tűnik, de az kétségtelen, hogy mától új helyzet van: Bajnai és Mesterházy egymással is versengve próbálják meg közösen legyőzni Orbán Viktort.

 497bicikli.jpg

Bár a hosszú tárgyalási-előválasztási folyamat a mai megállapodás után sem nevezhető az ellenzék sikerének, és biztosan nem tekinthető momentumnak vagy ugródeszkának, az előzményekhez és az elmúlt napok várakozásaihoz képest a váratlanul gyors megállapodás mégis előrelépésnek számít. A baloldali ellenzék ezzel teljesítette a 2014-es választás minimális feltételét, azaz a győzelmi esélyek sine qua non-ját. Nem vitás, ha nem állapodtak volna meg a koordinált indulásban (azaz abban, hogy mind a 106 egyéni választókerületben csak egy jelöltjük lesz), a Fidesz már most szervezhetné a választás utáni győzelmi bulit. Ugyanakkor ez a megállapodás számos kérdőjelet felvet és potenciális buktatót tartalmaz, s bárki bármit is mond most magabiztosan ezzel kapcsolatban, jelentős részben a felek jövőbeli viselkedésén múlik, hogy mennyire lehet sikeres-kudarcos. Mi az, amit jelenleg is tudunk, vagy legalább tudni vélünk?

1. Pontosan ilyet még nem láttunk korábban Magyarországon, de azért hasonlóra volt már példa. 1998-ban a választókerületek egy részében a Fidesz és az MDF ezzel kísérletezett (az MDF akkor csak a közös jelöltállításnak köszönhetően kapott mandátumokat, listán ugyanis elvérzett), 1998 után pedig az MSZP és az SZDSZ lényegében mindig ezt játszotta – azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy nekik elég volt a második fordulóra létrehozni a konstrukciót.

2. A koordinált indulás előnyei és hátrányai régóta ismertek, szerintem a legfontosabb megállapítás az, hogy míg a választók szintjén akár eredményesebb is lehet, mint a közös listás megoldás (ha jól csinálják, külön kampányolva nagyobb választékot nyújthatnak, több választót szólíthatnak meg), a pártok szintjén néhány időzített bombával számolni kell. Miután a két külön induló lista egymással is versenyez, nem tudni, hogy lesz-e elég önmérséklet, bölcsesség a felekben, hogy egy adott ponton ne támadjanak a másikra. Minél kevesebb esély mutatkozna a végső (közös) győzelemre, a csábítás egyre erősebb lenne, hogy a másiktól raboljanak. Ha pedig az Együtt és a PM tényleg közös listát állít, és esetleg az a látszat alakul ki, hogy veszélybe kerülhet a tíz százalékos küszöb átlépése, mindkét fél számára racionális lépés lehet a partner megtámadása. Ez persze már a B-tervek világa: Bajnaiék az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, Mesterházyék pedig a minél kisebb ellenzéki szavazatvesztés miatt vehetik egy ilyen esetben célba a másik szavazótáborát.

3. Azzal, hogy a felek már most rögzítették, ha győznek, a listás eredmények alapján „választanak” miniszterelnököt, egy fontos potenciális vitaforrást kétségtelenül megszüntettek, eldöntését automatizmussá tették. Ma egyértelműen úgy tűnik, hogy ezzel Mesterházy nyert, hiszen Bajnai Gordon kvázi lemondott a miniszterelnökségről: a felmérések szerint ugyanis a szocialisták lényegesen jobban állnak baloldali riválisuknál. Ugyanakkor úgy képzelem,  hogy a miniszterelnök-jelöltséget eddig erősen ambicionáló Bajnai azért ment bele ebbe, mert hisz abban, hogy pártja a következő nyolc hónapban megközelítheti az MSZP támogatottságát. Most itt nem az a fontos, hogy ezt jól gondolja-e (szerintem nem, de persze ki tudja), hanem az, hogy mi lehet a fejében, mire készül. Ha ugyanis tényleg így van, akkor Bajnaiék egy erősen versengő stratégiával jönnek majd elő, amit pedig nem nagyon lehet másképp elképzelni, mint az MSZP legalább indirekt támadásával (ki akarja jobban a kormányváltást, ki a felkészültebb, hitelesebb stb.). Ez egyértelműen azt jelenti, hogy eleve észszerűnek látszik a felek közötti éles verseny, ami persze elméletileg lehet win-win is, de nem kell hozzá sok fantázia, hogy elképzeljük, a pártok ismert megmondóemberei miképpen tudnának eszkalálni egy olyan vitát, amely már nem a Fidesz legyőzéséről, hanem egymás szapulásáról szól. Márpedig ha ebbe az irányba fordul az ellenzéki kampány, akkor közös győzelmi esélyekről beszélni sem érdemes.

4. A megállapodás legnagyobb értéke és egyben legsebezhetőbb pontja a közös egyéni indulás. A 75-31-es megállapodás mindkét fél számára jó alkunak tűnik, Bajnaiék tényleg nem csupán nyerhetetlen körzeteket kaptak. A lényegi probléma itt a közös kampányolás, ami akár konfliktusok sokaságát is eredményezheti. Miután nincs közös lista, a jelöltek neve mögött a szavazólapon csak az egyik párt neve szerepel majd, s erősen kérdéses, hogy a másik jelöltjéért mekkora áldozatot hoznak helyben a pártok. Az is kérdéses, hogy az Együtt-PM mennyit veszít azzal, hogy az ország többségében csak listán szerepel a neve: a korábbi tapasztalatok alapján a szavazók nem nagyon szeretik egyéniben és listán megosztani a voksukat. Ugyanakkor ez is alapvetően a következő időszak feladata: ha a kampányban el tudják (és el is akarják) magyarázni a szavazóknak a konstrukciót, akkor kezelhető a probléma.

5. Izgalmas kérdés lehet a Fidesz reakciója. A kormánypárt eddig egyértelműen Bajnait támadta, most az új helyzetben el kell döntenie, hogy továbbra is szélárnyékban tartja-e Mesterházyt, aki így most már a volt miniszterelnöknél egyértelműen esélyesebb kihívónak tekinthető, illetve hogyan viszonyul ehhez a páros felálláshoz. A Fidesz számára életveszélyes lenne már most lottóötöst látni ebben a konstrukcióban, én ugyanis arra számítok, hogy a következő hónapokban valamelyest erősödik majd az állandó belső viták miatt mostanra a gödör aljára került ellenzék: ami a korábbi helyzethez és a várakozásokhoz képest hatással lehet a kormányzati oldal hangulatára, helyzetérzékelésére is. A mai megállapodás után valószínű, hogy 2014 nem ismétli meg 2010 tétnélküliségét, s ha a kormányoldal ezt nem veszi figyelembe, akár a 2002-es helyzethez hasonló meglepetésben is része lehet. Ha ma lennének a választások, a Fidesz természetesen biztosan, talán kétharmadnál is nagyobb arányban győzne. Fölénye a másik két párttal szemben jelentős (Mediánnal 30:19, Ipsosnál 26:19, Tárkinál 26:15, Nézőpontnál 32:19), ugyanakkor a választás nem ma van, s ezek nem akkora – bár egyértelmű - különbségek, amelyek egy kampányban – ha úgy alakul – ne lennének ledolgozhatatlanok. A lényeg azonban itt van: ha úgy alakul. Olyasmiről beszélünk ugyanis, amelyről semmi tudásunk nincs, nem lehet: a valódi kampány – és nem az eddig látott aszimmetrikus - most indul, s minden bizonnyal a kampányban történtek jelentős magyarázó erővel bírnak majd akkor, amikor utólag az eredményeket elemezzük. Szóval érdemes lesz figyelni...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr385484118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Biciklicsel 2013.08.30. 09:00:06

A kormánypárt eddig egyértelműen Bajnait támadta, most az új helyzetben el kell döntenie, hogy továbbra is szélárnyékban tartja-e Mesterházyt.

Trackback: Last minute Weimar 2013.08.30. 08:35:42

A kígyótojás előttünk a vékony hártya alatt látjuk a jövőt....

Trackback: Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort! 2013.08.30. 05:06:04

. A demokratikus ellenzék alaposan túljárt a miniszterelnök eszén. Nem szeretnénk most Orbán Viktor helyében lenni! Ezt bírta mondani Bajnai Gordon ma délután, a Mesterházy Attilával folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón: "A mai nappal kic...

Trackback: A Nap, Amikor Mesterházy Attila Segget Csinált A Szájából 2013.08.30. 05:05:20

. Öt nap alatt változott vissza a határozott, eltökélt, magabiztos férfi farok csóválta kiskutyává, akarom mondani, Bajnai Gordon játékszerévé. Pedig már kezdtünk örülni, hogy végre felnőtt a feladatához. Pedig Szanyi kapitány még osztályharcot is h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2013.09.05. 21:46:32

@graycivil: véletlenül kihagytad, hogy nem is volt már annyi ideig gyes, gyed, mert bajnaiék azt is elvették. Közben. véletlenül kihagytad, hogy orbánék rögtön állították vissza a 3 évet. Mindig mondom gréczykém, hogy a xart te tömnéd kétpofára az alanyaidba. Elhallgatva nagyon fontos dolgokat.
ja egyszer adtak dupla családi pótlékot is. Egyszer. Következő évben már nem.., imádott ferikéd, bizony.. Az adósság meg csak nőt, csak nőtt és közben nem csináltak semmit. Főleg nem gondoskodtak bevételekről. Viszont a tőke nagyon meg volt elégedve, mert nem kért tőlük rendes adót, munkabért.

aszekelyek 2013.09.05. 21:51:37

@graycivil: kénytelen lesz a szülő adni a gyereknek meleg vacsorát. Mondjuk én befizettem a lányomat de lebeszélt az igazagatónő. mert nem ette meg azt . Miután ahhoz volt szokva, hogy otthon, az anyja ad neki minden nap meleg vagyorát, Akkor tud együtt enni apjával, testvérével. Azt mondta az igazgatónő, azt ők látják a gyerekeken .

tölgyes 2013.09.05. 22:17:11

@jjulie: Álmodozik, már megint álmodozik az ágfalvi babtermelők csődkölyke:) De remélem látja, hogy a remánye nem sok.. mostanában hoplitával csak a barikád azonos oldalán vitézkedhetnek.

hoplita 2013.09.06. 07:31:17

@tölgyes:
"... köztörvényes felforgató..."

Bizonyos terminológiák akaratlan használata igencsak árulkodó a politikai előéletet tekintve.

Nagy kádárfaszt szopó komcsigeci lehettél te, vécéfülkeforradalmár nyuggergeci génhulladék.
Szépen üsszejöttök itt, komcsigeci, szadeszidióta, alkesz tokásmalac....igazán válogatott csapata van a csuti törpegecigánynak.:DD

@aszekelyek:
A történet 2006-os, Miép-Jobbik Harmadik Út....
Vagy tényleg elittad már a molylepkényi eszedet, vagy teljesen gátlástalanul hazudozol...a végeredményt tekintve mindegy, mert szánalmas vagy.

aszekelyek 2013.09.06. 07:57:57

@gipsz.jakab: arra nem kéne olyan büszkének lenni , ami a nem közszolgálatiban zajlik..... vannak, akik alkalmasak pl végighazudni másfél -két év Arra sem kell büszkének lenni. Alkalmasság valamire, önmagában nem érték. Van aki hegedüművésznek alkalmas és van aki zsebtolvajnak. Futballistának vagy teniszezőnek vagy úyzónak. VAn aki csak mszp politikusnak. El nem tudnánk őket képzelni, mondjuk három műszakos termelő munkában... @tölgyes: ebben sem térnek el nagyon más pártoktól. megromlottak és nem veszik észre...? , hogy romlottak. VAgy nem akarnak inkább tudomást venni róla. Tudja az jutott eszembe, hogy 2002 után elég széles körben azt akarták normávátenni, ami abszolút a közelében sem volt soha normának. Ennek csúcsa volt a legalizált megélhetési bűnözés. lent. fent pedig a hazudtunk reggel, éjjel, meg este. De azt is csak záert körben először,... próbálták ki. MI lesz rá a reakció. Semmi volt. Ott ültek, mint akiknek az a dolguk, képviselőként, hogy szó nélkül nyeljék be azt is. Úgy vélem, a mi hoplitánk is egy ága ennek a jelenségnek. Normává akarnák tenni, hogy primitív, aszociális , erőszakos módokon oldjanak meg problémákat.Ami csak több bajt okoz de megoldást nem hoz. Amellett, hogy eszközök abban is, hogy azt az erőszakos magatartást , amit az álbal előadott , általuk rátolják a kormányzó pártszövetségre.
Hopliták nem tudják de akik ezt kieszelték, nagyon is értik a szakmájukat, hogyan kell rákenni a saját bűnt a politikai ellenfélre.
Úgy, hogy a bámész tömegek észre ne vegyék, sőt , szentúl higgyxék, az az ő saját véleményük.

Itt feljebb írogatja nekem szója 122 , hogy akkor is a zorbán polgári körébe vót a vona.. Hát így. :) Eszetlenebbeket lehet ezzel befolyásolni. Mintha ez önmagában elégséges bizonyíték lenne akár arra, hogy köze van hozzá , manapság mit műável vona, akár arra, hogy nem éppen a politikai ellenfél látta meg benne azt, aki alkalmas, hogy besározza magával Orbánt. Hajlandó is. A politikai karrierje érdekében.

Nos szerintem az, amit hivatkoznak, egyik bizonyítására sem alkalmas. Viszont vona soha nem válaszolt Bayernek arra a nyílt levélben feltett kérdésére , vajon miért is ment ő Orbán polgári körébe. Nem válaszolni pedig többet jelent , mint akár egy rossz válasz. Mondjuk ehhez nem árt kicsit konyítani a kommunikáció elmélethez , amit kevés jobbikos hoplitácskáról tudok elmondani. Ismerek pedig párat . Csak úgy eszembe jutott, hogy mi van, ha az a katonai Biztonsági hivatal, nem csak ezt a fedett ügynököt tragadta le és szervezte be is...? Mile utrat hallgatva tegnap , akármit is megcsinálhattak azok az illetők éppen. Elég sok szerződéses katonánk volt. Nem csak az , aki most első fokon már ítéletes. Mi van , ha találtak még pár alkalmast egyéb feladatokra is...? Mintha a TV székháznál is lett volna katona és rendőr , egészen elöl...
Amik csak most kiderültek, elég alapot adnak rá, hogy kijelentsük, az a katonai szervezet is hazudott reggel, éjjel, meg este. Mondják a minbiszternek is. Vadai meg hogy kiakadt, hogy nem látták ott szívesen.

aszekelyek 2013.09.06. 08:12:34

@graycivil: Szépen kiforgatjátok ezt is. A forinthitelesekfix pénzre szerződtek. nekik is tettek rá hasraütve zuschlágokat a bankok? Hatalmasat? Vagy követelnek vissza kétszer , háromszor annyit , mint adtak nekik? Naaa....
Már feridék is be akarták vezetni a magáncsőd európában már régóta működő intézményét. kellemetlen ugyan de kevésbé , mintha kilakoltatnak. De ilyen értelmes dolgokat csak lebegtettek és nem csinálták meg. Egészen régóta tudjuk, asszem Patai Mihály mondta, hogy a forinthitelesek is sokan vannak nem nagyon fizetőklépes helyzetben. Akiknek akkoriban nagy jövedelmük volt. Mert forintkölcsönt csak úgy kaphattak.

A devizahitelekkel viszonzt komolyabb baj van, mint hiteltermékkel. Sehol a világon nagyobb segítséget nem adnak a magáncsődnél egyébként , olyan polgárnak , aki nem tudja fizetni a hitelét. El tudom képzelni , hogy közrejátszik egyeseknél , hogy várják, hogy az állam majd helyettük állja az x részét. Ezt is mondta bankszakember, hogy sokan tudnának fizetni de nem teszik. Szocikák meg te is állandóan úgy beszéltek erről , mintha egy homogén massza lenne az egész valahogyan adós része a magyar társadalomnak.

Ami visszatszító.

aszekelyek 2013.09.06. 08:14:48

@hoplita: ezt szeretnénk tudni. Ki vette fel és a bíróság kinek ítélte meg és mennyivel később utaltatta át fleto és miért várt vele és mire várt az utolsó hivatali napjáig az átutalással ? eddig csak trágárság jött és semmi konkrét.

aszekelyek 2013.09.06. 08:18:27

@menőmano: :))) hogyne, bátor manócska. Miért kell ahhoz bátorság ?

aszekelyek 2013.09.06. 08:27:43

@graycivil: olvastam ezt ferinél is.. de miért ordít rekedten Videon láttam, hallottam... állati idétlen olyankor...is. , kérdezd már meg tőle!

aszekelyek 2013.09.06. 08:57:38

@hoplita: tényleg , az mi , az a 400 milla , miért is kellett azt átutalnia ? Visszaolvastam de nem látom, hogy bármit cáfoltál volna, de hazudozásról beszélsz... melyik lenne az?
@tölgyes: megosztom magával a mi kedves álbaloldalink, szanyi kapitány, nem alkoholos befolyásoltság erős fokán, tegnap agresszolgánál előadott szégyenletes hőbörgését.
elkezdte azzal, a rezsicsökkentésnél, hogy az rizsa.. és azt kell csökkenteni, a rizsát. Előadta, hogy a világpiaci ár, stabilan x és ehhez képest az MVM adja x3 y haszonra. mi a fenének nekik ekkora haszon? érti, amagyar költségvetésbe minek megy ennyi pénz.... ezen volt felháborodva. Ahelyett, hogy azt csökkentenék, a magyar költségvetés bevételét. Agresszolga el is ejtette ezt neki de hatástalanul... csak okoskodott tovább. Merakkor a szolgáltatóknak milyenn jó lenne és akkor így, meg úgy,..és nem a számlák végösszegét kell csökkenteni. nem viccelek, komolyan ez jött ki a száján. Még a mi olgánk is pislogott. ezt úgy adta elő, hogy látványos volt, ronigyerek baromira felkészítette, hogy az előadásmód meggyőző legyen. Még háborgott azon, hogy az eon gázüzletáget ebből akarják finanszírozni, már a vételt. Mintha az is valéami nagy kárt okozna Magyarországnak pénzügyileg.

Most majd tesztelem, melyik baloldali ismerősöm tud erről valami értelmeset mondani, vagy csak ezt az ökörséget hallom vissza. Egy biztos. Ugyanúgy nem gondoskodnának állami elégséges bevételről, ahogy tették, amikor felszedték a sok adósságot és megint IMF kötélen lennénk , szociálisan legatyásítva. De nagyon kitömnék a külföldi tulajait a szolgáltató cégeknek. megint a lakosságra terhelnék a zt a rettenet sok kedvezményt , amit a multicégek kialkudnak maguknak és feriékpersze. A felénél ott hagytam szanyit , mert a vérnyomásom kezdett elszabadulni. Azért ekézik a kormányt, mert az elég bevételt generál a költségvetésbe. Van hozzá pofája ennek is. Mondjuk mihez nincs neki? Az is igaz...
nem egy árva hang sem volt arról, hogy alakosság ezzel is jól járna. Így vagy úgy. Úgy látszik az nem lényeges szempont.

hoplita 2013.09.06. 12:26:29

muhaha...mongyál mán erre is valamit @Balt: ....

26 millió forint ellopásához asszisztált a szombathelyi Fidesz

Mintegy 26 millió forintos hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A bűncselekményeket 2010-2011 között követte el Vörös Lajos, a SZOVA Zrt. városgazdálkodási osztályának vezetője.

További részletek: kuruc.info/r/2/117286/#ixzz2e6h67jbH

hoplita 2013.09.06. 12:47:08

Hát ez mán komoly....:))))

Megy a hazudozás a vőlegény tanyájához vezető útról, erre itt van ez....

index.hu/belfold/2013/09/06/orban-eskuvo_mar_a_margit_koruti_templomnal_is_aszfaltoznak/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201309

Vajon miért nem csodálkozok?

hoplita 2013.09.06. 12:59:03

hvg.hu/itthon/20130906_Felcsut_polgarmestere_autot_ajandekoz_Orb?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201309

Hát komolyan..ezeknek elment az eszük.
Pár idióta csahos fidesznyik tapsol, de a többség fintorog és hüledezik.
Vidéken a cigány "vállalkozók" csinálnak ilyen felhajtást és rongyrázást.
Az ilyen buliknak szavazatok tíz-százezreiben mérik a költségét, ezt garantálni merem.

menőmano 2013.09.06. 13:11:16

hvg.hu/itthon/20130905_Fidesz_frakcio_Visegrad_valasztokerulet

Hát! Ja! osztjónapot!

Bocsika már! egy picike olvasnivaló.

:))

panelburzsuj 2013.09.06. 13:12:01

@hoplita:

A Feri hamar rá is ugrott a bulira - szaladj te is, csináljatok egy közös képet, és töltsétek föl.

Garantált siker lenne! :)

hoplita 2013.09.06. 13:23:24

És végül még egy....különösen a trafikmutyit védelmező faszfej fityiszesek figyelmébe....

Nő a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége

Legalább három százalékkal nőtt az országban a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége a Napi Gazdaság szerint. Az adóbevételek közben csökkennek.

További részletek: kuruc.info/r/2/117310/#ixzz2e6v2qz2f

Na, csá, megyek egy kis pénzt keresni...nyuggergecik ne örömköggyenek, ebből nem látnak júdáspénzt.:)

menőmano 2013.09.06. 13:24:11

"Orbán: Ha otthon maradnak a szavazóink, úgy járunk, mint 2002-ben"

Hát! a "pakliban" sok-sok minden benne van/lehet még. szerintem. (is).

Majd meglátjuk. szerintem.

:)

hoplita 2013.09.06. 13:26:59

@aszekelyek:
Ne hoplitácskázzál, mert tényleg letépem a fejed és a torkodba szarok, te büdös kurva.
2 perc alatt talállak meg, te idióta.

menőmano 2013.09.06. 13:27:55

Micsoda elegancia némelyeknél (itt).?? Hát komolyan............

:)))

hoplita 2013.09.06. 19:14:11

@panelburzsuj:
Nem hiszem, hogy komolyabb károsodás nélkül túlélne egy találkozást ütőtávolságon belül.
Vele még számolunk, vagy így, vagy úgy..
Te meg ne szórakozz.

panelburzsuj 2013.09.06. 19:26:34

@hoplita:
Addig nem szórakozhatok, míg vagyígy-vagyúgy?

Túlságosan megfontoltan köpitek a markotokat ahhoz, hogy kibírjam.

Legalább egy fanyar vigyornyi kimenőt méltóztassál időnként engedélyezni...

hoplita 2013.09.06. 20:58:52

@panelburzsuj:
Értem én a tréfát....csak nem szeretem.:)

tölgyes 2013.09.06. 22:18:06

@hoplita: Magát nem lehet komolyan venni. Köztörvényesnek is pancser, de még felforgató is, aki csak handabandál:) Kincset ér Gyurcsány keziben.:) Az ilyenek miatt támogatta a Jobbikot:) azzal a kis aprópénzzel.:)

szoja122 2013.09.07. 05:29:16

""Kérünk még stadiont, köszi!" - Orbán oldalát elárasztották a csalódott kommentek"

hvg.hu/itthon/20130906_Kerunk_meg_stadiont_koszi__Orban_oldalat#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_6

Javaslom, hogy a teljes nemzeti jövedelmet fordítsuk a Szeretett Vezérünk kedvenc hobbijára, így talán lenne esélyünk a német óvodai válogatottal akár döntetlent is elérni.

"Szóljanak, ha ennél is nagyobb Orbán-nyalást találnak!"

" Íme a "Havasi Bertalan Nyalonc-érdemrend" aranyfokozatának toronymagas esélyese.

„Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá”."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130906_Szoljanak_ha_ennel_is_nagyobb_Orbannyalas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_6

Íme a független Fideszes sajtó...

szoja122 2013.09.07. 08:56:51

"Rogán: Havi két pénzfelvétel ingyen"

index.hu/gazdasag/2013/09/06/rogan_havi_ket_penzfelvetel_ingyen/

Ez nagyon szép és nagyon jó, de egy piacgazdaságban mi köze ehhez a kormánynak???

Ha a választásokat a Fidesz nyeri meg, még a szükségszerű testi funkciók megengedhető napi számát is megfogja határozni!

Hajrá Fidesz! :(((

korábban ulrike 2013.09.07. 11:56:36

Futbalválogatott: "....nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket”
Kormány: "Magyarország jobban teljesít"

Korábban alapban benne volt a banki csomagomban a havi négyszeri ingyenes készpénzfelvétel. Míg Rogánék bele nem nyúltak, s így most 4:0-ás vereségre állunk. Rogánék megint bele akarnak nyúlni, havi kettő legyen ingyen (mi köze ehhez a parlamentnek?), így vereségünk 4:2- re módosul, ergo Magyarország jobban teljesít.

Elmegy a futball válogatott nagy pofával Romániába, hogy győzzön, ehelyett kikap 3:0-ra simán, s kapitány azt mondja, előreléptünk. De közben mindenki tudja, csak a szurkolói kemény mag hozta azt, amit el is vártak tőle.

Ezek egymástól lopják a mondanivalót! A kapitányt kormányszóvivőnek, szóvivőket a válogatottba!

P.S. Így jár, aki egy szóra alig érdemes színvonalon játszani mímelt sportág mögé fogja be politikai szekerét.
Aszekelyek biztosan meg fogja említeni, hogy az ellenzék keze van a dologban, s a meccs időpontját maga Fercsi fixálta az esküvői hétvégére, a vereséget meg a Gordonka. Mer amúgy győztünk volna. De ebben az esetben nem Fercsinek kellett volna a meccs időpontját fixálnia. Szóval, végül is a Bajnai keze van a dologban.

panelburzsuj 2013.09.07. 16:06:40

@korábban ulrike:

Azér most illetlen voltál.

Ez a bukó resti kirándulás - síppal-dobbal, nádihegedűvel - minden ízében csemege lehetett a bloggazdának.

Kivárhattad volna, míg

Török gyerek megrágja ...

korábban ulrike 2013.09.07. 18:43:04

@panelburzsuj: Meglehet, de elkapott a láttam én már ezt a déja vuet valahol érzése, s nem tudtam ellenállani, hogy menten kiokádjam magamból mint szóvivő az üzenetet.

6.Lenin 2013.09.07. 19:20:31

Mi a tosz, kezd begőzölni a ballib tábor (+ aki 1enlőre letagadja).

(érdekes, ma Mo-on mindenért az Orbán a felelős, a másik táborban + senki, semmiért, vagyis azért is Orbán volt)

És még mindig több hónap a választásokig.
A tehetetlenségben teljesen kifordulnak vajon magukból?

aszekelyek 2013.09.07. 19:38:09

@korábban ulrike: mem,, semmi ilyesmit nem mondok. Viszont voltam a 80 as években Bukarestben, Románia -MAgyarország mérkőzésen. Klasszis focistáink voltak. Akkoriban. No mármost, azelőtt én még nem tudtam, mi az, hogy félni. Mi az, hogy fenyegetttség. Kisded voltam, mondhatni. meg 61-ben születtem és a szüleim nem nevelték belém a rettegést. HA van, ha nincs, mitől. Szóval megyünk gyanútlanul a férjemmel, az ő kiskorú hugával , magyar fociszurkolók ugye, hogy drukkoljunk, sportszerűen. ezzel nem is lett volna probléma. csak a buszt is kísérte a rendőrség és semerre nem volt tanácsos elhagyni a szállodánkat szerintük. Két végén az utcának keresztben álltak a rendőrautók , védelmünkre. ű
Ugyanez amikor beszálltunk a buszba, mely egy hátsó bejáraton vitt be minket, szervezett csoport, kísérővel voltunk.., nem huligánok. Idős ember is, fiatalkák is , vegyest. Lüvésünk se volt róla, hisz nem igen tanították , hogyan is gyűlölnek magyarokat a trianon óta odaát. A meccs kezdete előtt is már elkezdtek dobálni minket öres üvegekkel, nagyon elkerített szektorban kevés magyar szurkoló, és száraz kenyerekkel a ledves román barátaink. A sűrűn álló rendőrök pedig csak néték és arra vigyáztak, hogy mi, magyarok, vissza ne dobjunk valamit. nem is volt hozzá bátorság... lehetett tudni, hogy a zabszem már légklapáccsal se férne be senkinek közülünk. Folyt vér is. eltaláltak fiatal nőt, idősebb urat is. Mentők vitték el. Nagyon szép élmény volt. Örök emlék. Fenntartásaim vannak emiatt azzal szemben , hogy minden pontosan úgy történt , ahogyan előadják a jóindulattal nem megvádolhatók.

Fajankók és idióták vannak odaát is. nem tudom, kik adtak a rendalírozókra Magyarország feliratú egyen fekete pólót.

Hogy azt járassák le.
Érdeke az legkevésbé a magyaroknak volt.
Ennyit viszont megállapíthatónak vélek.

ferike slemil módjára ivott előre a medve bőrére. ő egy szánalmas ember. Bajnai szerint meg bankkonszolidáció a jó, az MNB devizatartalékából. neki ez volt a csúcs megnyilvánulása. tegyük be a pénzt a bankok zsebeibe. Az lesz a jó megoldás. ez nagyon érdekes , állítólag baloldali illetőtől. de nálunk ez mást k jelent, azt már tudjuk . Tényleg az a cél, hogy a bankok járjanak jól? ebben mindenki egyetért? nemtom. Vállalniuk nekik semmit és soha ne kelljen? ja és semmi adót se kelljen fizetniük.
Hát nem hinném , hogy ezt a többség akarná. becsületbeli ögy. mondta ez a kedves bankvezér, csányi, hogy minden szerződéshez adtak egy papírt, amin az állt, hogy bármennyit is kérhetnek majd az adóstól. No ezt nem lehetett volna szó nélkül tűrnie a kedves PSZÁF-nek. és akormánynak, MNB -nek. Akiket a svájci jegybank is figyelmezetetett , hogy ez túl nagy kockázat , állítsák le az engedélyezését ennek a típusú devizakölcsön terméknek. Még mindig nem hallotunk erről semmit, hogy miért nem tették. csak mantrázták a járai vezette be dumát. járait figyelmeztette a svájci jegyban és ki volt még a birtokában annak ahatalomnak, amivel ezt leállíthatta volna? RÓLUK NINCS EGY HANGSEM. A felelősséget nem vállalják. nem szabad olyanokra pedig országot bízni, akik nem felelősen kormányoznak és hibáikat, felelőtlenségüket még később is kennék másra.

aszekelyek 2013.09.07. 19:53:06

@aszekelyek: láttam az idióta , bátor? videoját ferinknek felcsúti látogatásról. Ja MOTIM-ba bemehet forgatócsoport, akartam is kérdezni... forgatási engedély nélkül.... SZTEM ODA SEM. máshová sem. de akiknek ezt ők szánják , nem tudják ezt... nekik béábozik fleto Ja és én benne vagyok, hogy a MOTIM dolgozói követeljenek több bért maguknak is és másoknak is... Mert még ezt is mondta a mi ferink...

aszekelyek 2013.09.07. 20:11:33

@korábban ulrike: Azon vitatkoztam ma a férjemmel, hogy ezek a focisták külföldön miért is tudnak ennél sokkal jobban focizni. :) itthon meg ezt a nnajóvanhaggyuk-ot csinálni. Motíválatlanoklennének azzal kapcsolatban, hogy MAgyarország javára tegyék ki a pejslit? ne feldjük, elég sok országban láttam már jó focit..9 kedvencem, Schweinsteiger, amikor én élőben láttam, pocsék eredménnyel játsuott de majd megdöglött, úgy hajtott. nem sikerült neki aznap. le is hozták a második félidőben. Mondom, majd megdöglött, úgy hajtott. Dzsudzsák, ha így játszana, így állna hozzá, hol és kinek kéne egy percig is ? ugye. tegnap tehát azt láthattuk, hogyan állnak mi máshol jónak mondott focistáink hozzá ahhoz, ha arról van szó csupán, hogy a hazájuk.. MMagyarország a képviselni való és amiért nagyon illene megdögleni a pályán. És kérem eszük ágában sincs.
még megsérülnek, vagy ilyesmi... Azon túl, hogy mindenrőlazorbántehet, erről is.....? Mégis ejthetnénk pár szót a játékosok hozzáállásáról is. Pszichikai állapotukról. hajlandóak-e közdeni azért, hogy Magyarország nak ne kelljen miattuk szégyenkeznie. Úgy csinálták , mint egy vidéki haknit és akkor nagyon kíméletes voltam.
A teljesítmény pszichés természetű dolog , azon múlik. Ha ez valakinek még nem lenne meg.

aszekelyek 2013.09.07. 20:17:19

@szoja122: ez ilyen rendkívül fura piacgazdaság. garantálják a hasznot a privatizációs szeződésben, a vevőknek... ha esik, ha fúj... és abankkonszolidáció is klafa. Most mondja bajnai, hogy a magyar állam tegye a zsebébe a devizatartalékát a bankoknak. nehogymár nekik káruk legyen és persze adót se kelljen fizetniük.. Jól látos. Vagy nem piacgazdaság van,+ vagy nem piacgazdaság van. A piac elqrt mindent és követelőzik is. Most akkor ez az új jelentése?

aszekelyek 2013.09.07. 20:27:59

@Balt: :)))) eltiltották.... szegényke..., pedig ő mondta... és átélte és akkor eltiltják...

Pedig a mai videóján ferinek azt láttam, hogy ő sem tudja matá mindig pontosan kifejezni. Egyszer -és bennehagyták !- azt mondta "teremtő "... de kijavította... már nem tudom , a csatornahálózat vagy astadiom szúrta épp a szemét... de nagyon vicces volt. nézem a blogját, vannak istenesek is a rajongói között. Gondolom oda szánta a kiszólást.

jjulie 2013.09.07. 21:21:01

@6.Lenin:

dembinszki, ha nem lennél ki kéne találni

amúgy: ma körbeszartad az udvart?

panelburzsuj 2013.09.07. 21:21:20

@aszekelyek:

Hanyas vagy?!?

Akkor te félszavakból is megérted Fletót!

panelburzsuj 2013.09.07. 21:24:33

@panelburzsuj:

És azt is nyilván tudod, miért nevezetes nap június 4-e!...

jjulie 2013.09.07. 21:25:07

@aszekelyek:

banyavarangyhugy, berozsdált a felcsutimelékvesemirigyhóneljhugygenerátorod?

már a féleszü@6.Lenin: is nagyobb orbánkodásra képes nálad

most akkor siratni jöttél, vagy temetni?

6.Lenin 2013.09.07. 21:39:49

@jjulie:

Mi van töki?

Mikor látlak már tenisz szerkóban ugrálni?

jjulie 2013.09.07. 21:46:21

@6.Lenin:

majd ha felülfűlönbehugyoztad az aszékletek felcsutivarangybanyaragyát, és kiraktad felcsuitibirkaszarból az empire state building makettját egy aszázas méretarányban

6.Lenin 2013.09.07. 22:00:22

@jjulie:

Tudtam, hogy csak nagy a pofád, köcsög.

graycivil 2013.09.07. 22:05:24

@korábban ulrike: El Curo szerintem rosszabbul ért a gazdasághoz még a futballnál is. Tehát készüljünk a tegnapinál is nagyobb pofáraesésekre.

jjulie 2013.09.07. 22:12:14

@6.Lenin:

persze dembinszki, persze

na fültövönhugyoztad már az aszékletek felcsutivarangyot, dembinszki?

6.Lenin 2013.09.07. 22:29:50

@jjulie:

Dezső!

Te tényleg azt hiszed, hogy bármit is elérsz ezzel a szöveggel?

Talán még is.

Kezdek valóban kíváncsi lenni, sok ..........val találkoztam már, de azért erről az oldalról néhányat megnéznék élőben is. Tuti nagy élmény lenne, vagy inkább lehangoló. Ez lenne benne az érdekes.
Téged megnéznélek teniszezni is (gatyában 1 teniszütővel a kezedben, amikor azt sem tudnád, mi a tosznak a háló a pálya közepén. Hívnád @hepcit halászni, mert találtál 1 hálót)

(még szerencse , hogy jó a zene közben...Eric Clapton bazsevál... másként tök unalmas már ez a blog)

Na, álmodj köcsög, hogy teniszezel.

Különben az ajánlatom még érvényes, fizetem a pályát a 3 szettesre @hepcivel)

Pá!

hoplita 2013.09.08. 08:00:43

@panelburzsuj:
Az nem biztos, hogy csak úgy fejből megy.
Aki csodálkozott a 80-as években oláhföldön a fent írtakon, az nem sokat hallott harangozni Trianonról
Persze ezen én nem csodálkozom, ezek a fityiszes rajongódroidok akkoriban még a létező cocizmus oszlopos támogatói voltak....hasonlóan rajongásuk tárgyaihoz.

Én egészen addig nem tudtam, hogy ez a féreg a gyásznapon született, míg egyszer egy Kárpátia koncerten Petrás el nem mondta, hogy ez képes volt azon a napon előbújni, amelyik minden normális magyar számára a tragédia évfordulója.

@aszekelyek:
"...Fajankók és idióták vannak odaát is. nem tudom, kik adtak a rendalírozókra Magyarország feliratú egyen fekete pólót.

Hogy azt járassák le.
Érdeke az legkevésbé a magyaroknak volt.
Ennyit viszont megállapíthatónak vélek. ...+

Ne véljél semmit, elárulok valamit, hogy ne dögölj meg még hülyébben.

Az egyen fekete szerelés nem magyar találmány, nyugati tüntetői stratégia.
Mivel az arcfelismerő rendszerek szarok, ezért ruházat alapján próbálnak azonosítani sok ezer felvétel átböngészése után, összehasonlítgatva, kiszűrve, etc.
Ha egyforma a ruházat, vagy legalábbis nagyon hasonló, akkor feladva a lecke, de piszokul.:)

Ennyi, agyhalott libafos.

hoplita 2013.09.08. 08:04:20

És most megyek hordókat mosni, szilvát cefrézni.

Droidok, szopjátok egymást hanyatt.:DD

@6.Lenin:
Én leszek a vonalbíró...de ott legyél nyuggergeci.
Legalább két patkányt ütök egy csapásra.

jjulie 2013.09.08. 08:14:39

@6.Lenin:

atyagatya orbániai szerencsétlen, kommentáld a magyarnagytőkés orbániai pályaelhagyását

a gattyánról van szó, tehát miértcsak orbánkodás az orbánkodás, dembinszki?

6.Lenin 2013.09.08. 13:02:59

@szoja122:

Ez 1 zárt település, mondja 1 beteg ember a falu közepén (valószínűleg). Eddig volt idegem nézni.
Amíg néztem, senki nem köpte le, senki nem lőtte ki a szemét, nyugodtan pofázhatott. Mert ez csak pofázás volt.

szoja122, ez már 1 nagyon beteg kísérlet.
Nincs normálisabb?

jjulie 2013.09.08. 15:36:37

@6.Lenin:

dembinszki, orbánkodd el a nemzeti nagytőke útját orbániától luxemburgig, he lesz időd két felcsutibirkaszargurítás között

jjulie 2013.09.08. 15:44:24

@6.Lenin:

és azt in orbánkodd ki dembinszki, az is nemzeti nagytőkés e aki nem az orbán kegyelméből lophatta össza a nemzetinagytökét, hanem kitalált valamit, amiért a szabadpiacon többet adnak, mint amennyi került előállítani és piacra dobni?

graycivil 2013.09.08. 17:21:24

"Erkölcshamisítás

Sorra jelennek meg cikkek az ötödikes erkölcstan-könyv rémségeiről. A szerző, Bánhegyi Ferenc, gyakorlott történelemhamisító, összeesküvés-elmélet gyártó, lelkes jobboldali. Akkori botránykönyvének kiadóját 2004-ben az Oktatási Ombudsman törvénysértéssel gyanúsította. "

drerossgabor.blog.hu/2013/09/08/erkolcshamisitas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_08&utm_campaign=index

És ilyen erkölcsi nullák fogják gyerekeinket erkölcsre nevelni? Hánytató! Azt hiszem, a FYDESZ nyugodtan kiteheti a piros lámpát a székházára!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 17:23:40

@graycivil: "Ezt tanítják a gyerekeinknek?!

A sajtóban részletek jelentek meg a három ötödikes erkölcstankönyv egyikéből. Ami ebből
a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Annál szörnyűbb tényleg nincs, hogy erkölcstan kapcsán azt tanítják, hogy nem vagyunk hibásak saját tetteinkért, hogy a történelmünk a gonosz áskálódása a magyarság ellen, hogy a „befogadott népek” tehetnek Trianonról, mi pedig áldozatok vagyunk."

index.hu/bloghu/magyarinfo/2013/09/08/az_altalanos_iskolasok_tortenelem_es_erkolcstan_konyvet_iro_tanar_uj_konyveben_az_1000_eves_magyarel

6.Lenin 2013.09.08. 17:40:54

@jjulie:

"hanem kitalált valamit, amiért a szabadpiacon többet adnak, mint amennyi került előállítani és piacra dobni? "

Mivel Luxemburgot hoztad ide, gondolom a pornós nagytökösre gondoltál?
Csaknem munkanélküli lett valaki a családodban?
(itthon már nem eladhatót produkál csupán)

Dezső, lassan már @graycivilen is túlteszel, pedig ő sem 1 piskóta itt.

Tényleg begőzöl lassan az ellen tábor.
Na, nézek valami elviselhető mjúzikot, aláfestésnek.

jjulie 2013.09.08. 17:49:08

@6.Lenin:

dembinszki, tovább sántult az orbánszijjártó károsította sántaagyad

olyan lapos orbánkodást produkálsz, hogy elveszik a fűben, és az aszékletek felcsutibanyaragya rád fog fűbehugyozni, hogy összeszedd magad

ugojr felcsutibirka, tinó lesz belőled

6.Lenin 2013.09.08. 17:56:48

@jjulie:

Dezső, szerencsés pacák vagy az már tuti (már nem fox ebben a dimenziódban meghülyülni).

Nincs rajtad valahol 1 "frissítés" gomb?

graycivil 2013.09.08. 18:30:00

"A magyar–román meccs elé

Mert nincs időben és térben közel s távol még egy olyan kormány, kurzus, amely ennyire látványosan és kitartóan elkötelezte volna magát a sportág mellett. Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá. "

mno.hu/vezercikk/a-magyarroman-meccs-ele-1182547

Rákosi Mátyás szeme is könnybe lábadna ilyen tömény seggnyalástól...! HÜLYEORSZÁG LEGNAGYOBBJA megérdemli...

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 18:32:13

@szoja122: Bocs, de ilyen gyönyörű sorok megérdemlik, hogy ismételjük százszor, ezerszer...:-)

panelburzsuj 2013.09.08. 18:46:04

@graycivil:

Mekkora egy szürkehólyag vagy te...

(vagy hályog, vagy mi...)

A linkelt cikk egy meglepően jó minőségű - nyüszítés.

És fityfenét a "főnökért" - a maga vacsorájáért vonyít.

aszekelyek 2013.09.08. 19:06:08

@hoplita: értem, tehát eleve készülnek olyasmire, ami retorziót vonhatna maga után és ezt ráadásul nem egyszerűen fekete bármiben , hanem Magyarország feliratúban teszik. - Stratégia. ...értem. Mivel ilyesmi soha eszembe nem jutna , - randalírozni és azt tüntetésnek nevezni , így ezt sem ismerhetem. Jobb véleményem azért nem lett erről , amit az illetők ott előadtak. Valami rémlik , hogy a nagyon nevetséges maszop végjátékban egy vasárnap kiadták az ukázt , hogy fekete ruhásokat kell molesztálniuk a rrendőröknek. Az ok valami heccelés volt szintén a jobbik részéről.
Ettől kinek lesz jobb bármi az marad rejtély.

jjulie 2013.09.08. 19:12:32

@6.Lenin:

örülj, dembinszki, most a rogán mondja a pofádba, hogy mekkora baromnak tekint, amikor a közműcégek nonprofitozását emlegati

vigyorogj dembinszki úgy, mint amikor a kósa tette ezt veled

aszekelyek 2013.09.08. 19:13:06

@graycivil: hihih, hahaha, hol van ebben valami konkrétum? gyanúja vót neki? Ki volt akkor az oktatási ombucman és mi lett a vége? valami rendes infod nincsen? 2004-ben az oktatás erősen a szadisták kezében volt. No, tőlük csupa szépet és jót tanulhattak akisdedek. Főleg a vallásról és az erkölcsről. Mi az, hogy! NAgyon is! pl azt, hogy ha valaki hazudik másfél -két évet és ezt zárt körben megosztja ahaverjaival, tettestársaival együtt, akkor az igazságbeszéddé nemesül. Ezen kívül pedig mindenért, amit ő elrontott, Orbánt hibáztatja. Köszi , ezt nem vennénk meg , mint jó erkölcsöt.. íCsillagnak lehet ő a z erkölcs szobra. De sajnos őt sem vette meg a magyar választók legtöbbje. elég volt belőle is. na és mit hamisított mondjad ? Ez akkor lehetett, amikor a terror házát is be akarták záratni a történelem hamisító szdsz-esek...

jjulie 2013.09.08. 19:18:37

@aszekelyek:

lefűbehugyoztad már a dembinszkit, felcsutibanyavarangyragyahugy?

aszekelyek 2013.09.08. 19:28:23

@hoplita: asszisztált, tatotta a zsákot, vagy hogy?
jajde ócska ez is. Van egy ürge, aki megpróbálta, lebukott, most ahatóság szépemn elszámoltatja. Mit kerekítenél ki ebből? nem kell ehhez asszisztens... túl kevés volt a fickó ahhoz az uborkafához és kísértéshez. nem rejtegetik, nem állítják le a nyomozást é sztem nem fogja megszüntetni sem egyik hatalmi ág sem bűncselekmény hiányára való hivatkozással. Bűnsegédnek híják , ha valaki valóban asszisztál. alapos gyanú erre van?
Nem látom. Csak híresztelést látok , sarazást.

eszem a kis szívedet, nem is érzel együtt más bűnelkövetőkkel? Mi ez a kirekesztés?
Azé mer nekik még nem évült el?
@graycivil: amikor nem is szakították el a kétharmadát a nagy MAgyarországnak, ugye tökfej? A románok se azért , hogy visszacsatoltassák megint Erdélyt magukhoz..., áhhh..., nem, nem akarták mindenünket, badarság.. Egyáltalán nem irigykettek a dualizmus idején a nehezen kiharcolt jogainkra. Mintha ajándékba kaptuk volna azokat a habsburgtól. Őjet nem is nagyon büntették meg. te szerencsétlen félnótás, te! Mi a fenét vakkantgatsz te itt? Miféle elkent három mondatot tanítottak az elvtársaid évtizedeken át erről? A kollaboráns disznók.

aszekelyek 2013.09.08. 19:31:19

@graycivil: örjöngjél csak , tökfej. Biztosan sok meleg ételt vittek a suliba a gyerekek ezelőtt is. Meleg tea , kakaó otthoni reggeliből a gyomrukban. Azt vitték az iskolába.

aszekelyek 2013.09.08. 19:38:26

@graycivil: @szoja122: az . Miért van ennyire alacsonyan Isten állatkertjének kerítése. Azon elgondolkodtam.
ennyi hülyeséget összehordani...! zárt település, aszongya, ahol úgy sétálgat, ahogy akar, ki, s be és közterületen felvételt készíthet csak bnem közterületre nem engedték be és ez jogszerű . Forgatási engedély kell hozzá. NAgyon jól tudja ő ezt de a közönségének, a drága kis közönségének persze beadná, hogy valami ott ezzel nem stimmel. Ennek a videonak a legjobb címe a Kimenősök a zárt osztályról , felcsúti kiránduláson...Itt ordít már megint a tévében rekedten... , brrrr normálisan se képes intonálni.

jjulie 2013.09.08. 21:50:05

@aszekelyek:

ennyicske orbánkodás felcsutihugy? töled meg is dögölhetne orbánia

graycivil 2013.09.08. 22:38:59

"A trafikmutyira az ügyvédi szabályok sem érvényesek?

A fideszes önkormányzati képviselő édesanyja öt trafikot működtet, és az sem zavar senkit, hogy ez összeférhetetlen az ügyvédi hivatással. Az ügyben hivatalosan az ügyvédi kamarának kell(ene) eljárnia, ehelyett azonban a kamara megyei elnöke indulatosan elhajtja az újságírót. Az egyik kommentelő jelezte, a kamara elnökének lánya is a nyertesek között volt. Korrekt."

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/trafikmutyi_ugyved_osszeferhetetlenseg_szombathely

F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 22:41:02

Úgy látom, egynémely nagyasszonynak beszakadt a plafon. Megzakkant. :-)

graycivil 2013.09.08. 22:45:48

" Így kampányol a Fidesz:" A szavazókörök környékét elárasztották a kormánypárt plakátjai, míg azokra „NBH” feliratú gépkocsikból figyeltek ismeretlenek. Időnként őrző-védő kinézetű figurák ki is szálltak az autókból.""

www.facebook.com/EgyenlitoTV?ref=stream&hc_location=stream

Pont ezért fél El Curo: Mert jelenleg csak az elrettentéssel elért tartja őt hatalomban. F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 22:49:14

"Kampánycsend-sértés Vácott

Időközi önkormányzati választást tartanak ma Vác belvárosában. Bár éjféltől mindenkire érvényes a kampánycsend, a szavazókörökben Kovács Ágnes fideszes jelölt plakáterdeje fogadja az embereket. Többen amiatt telefonáltak a helyi MSZP-irodába, hogy az NBH emberei megfélemlítették őket."

www.11keruleti-hirhatar.hu/hirek/kampanycsend-sertes-vacott

F.Y!DESZ

panelburzsuj 2013.09.09. 12:25:28

@jjulie:

Valami bug mászhatott a masinériába, mert aszekelyek a mandineren amazonkodik - a mandineres cikk ellen irányozva a gyorslepénylesőjét.

nyünyüge 2013.09.09. 13:02:55

@panelburzsuj:
Csak elszólította a kötelesség.
Most ott ég a ház, ott kell védeni az aktuális védeni valót.

hoplita 2013.09.09. 15:03:36

"...Lehet tehát fanyalogni, nem szeretni Orbánt, Lázárt, Bajnait vagy Mesterházyt, de - nagyjából Vonával, Schifferrel és Gyurcsánnyal kiegészülve - belőlük kell, belőlük lehet választanunk majd 2014 tavaszán....”

A zapád faszát , Gábor.

Vona Schiffer...gyúcsánnyal együtt....

Bazmeg, ha a diákod lennék ezért tökön rúgnálak...és ne hidd, hogy viccelek.:(

hoplita 2013.09.09. 15:33:35

@panelburzsuj:
Hú, bazmeg, most olvasom, dőlök a röhögésről.:)

panelburzsuj 2013.09.09. 19:07:35

@hoplita:

Akkor most szereztem egy nemzrad Grisát a spájzba?

hoplita 2013.09.09. 19:59:59

@panelburzsuj:
Csak ne ajánlgasd a spájzodat, mert ha beköltözök felkopik az állad.

6.Lenin 2013.09.09. 20:29:18

Mi a tosz, ma nazi (+ pártolói) nap volt itt, (eddig)?

Ballib + szélei ma álmodoznak az összefogás sikeréről?
(be kell venni a nazikat is, hátha)

panelburzsuj 2013.09.09. 20:34:02

@hoplita:

Ezzel már el tetszett késni.

Onnan már az egerek is elmigráltak a templomba... :)

hoplita 2013.09.09. 21:34:53

@6.Lenin:
Baszd habosra a kecskepofájú anyádat, nyuggergeci.

@panelburzsuj:

Nana....aki sír, attól kell elvenni..:)

aszekelyek 2013.09.09. 21:36:30

@panelburzsuj: csillagvirág, te vagy a nagy testvér, aki figyíel?
.9 amazonkodtam? Dehogy, Csak a szokásos. Valami kis p.cs magyarozott, mandíner meg lehozta.
Picit hozzászóltam. Egy fickó ott kötekedett is velem.., jól láttad. De fogalma nem volt , mibe kezdett és kivel.:)))

Mi van, az itt bréking nyúz, ha valahol másutt hozzászólok valamihez? :) nemá , panelkém..

aszekelyek 2013.09.09. 21:41:36

@márta)): ferire má megint ránézett a kakas. Ezúttal Felcsúton.
Ő feltűnést akart kelteni , keltett is. Senki civil nem fog. valami tyúkperes videóval is balettozott ma... parlamentben. Azt is láttam. még hozzá se nagyon méltó.

panelburzsuj 2013.09.09. 21:41:41

@aszekelyek:

Önként menedzselem a külföldi karrieredet - és ez a hála?!?

aszekelyek 2013.09.09. 21:44:41

@hoplita: ezt hogy mérték le ? :)

Tudva levő , hogy számoltak a legális fogyasztás bevételeinek csökkenésével is. @nyünyüge: vagy baromira unlak titeket.

panelburzsuj 2013.09.09. 21:47:05

@hoplita:

A menü: 3 vaskampó

B menü: 2 törött deszka

Rozsda vagy inkább szú kívánsz lenni?

aszekelyek 2013.09.09. 21:47:08

@panelburzsuj: fogadatlan prókátornak bot a fizetsége.

aszekelyek 2013.09.09. 21:51:32

@graycivil: szóvivőtől ez elég karcsú , gréczykém :)))

aszekelyek 2013.09.09. 21:54:25

@jjulie: szólj műr neki, hogy artikuláljon rendesen és a tónust is kezelje.

aszekelyek 2013.09.09. 22:00:39

@panelburzsuj: ma főleg MH-t olvastam. Nagyon érdekes cikkek az elvtársak amnesztiáiról, történészektől. Másikban pedig arról olvastam , hogy kuncze írásba adta , az ÁVH- ÁVÓ?- mindegy , Andrássy út 60-ban nem voltak kínvallatások.
Inkább a történészeket és kordokumentumokat , mint gréczykéméket , talán érthető. . Na jóccakát!

graycivil 2013.09.09. 23:04:56

"Kozmetikázza az NGM a költségvetési jelentést?

Megváltoztatta az államháztartási gyorsjelentést a Nemzetgazdasági Minisztérium: kihagyta az éves hiánycél teljesülésének százalékos mértékét és az adatok összevetését segítő táblázatot. Az ok feltehetően az, hogy a hiány 10 százalékkal több mint, amit a kormány egész évre tervezett."

hvg.hu/gazdasag/20130909_NGM_teljesul_az_idei_3_szazalek_alatti_hi

Hazudunk reggel, délben, este...F.Y!DESZ

panelburzsuj 2013.09.09. 23:09:46

@graycivil:

És plakátunk este, meg éjjel, meg hajnalba - ahová már az aszekelyek is csak gyalog jár.

graycivil 2013.09.09. 23:13:46

"Államosították a fütykösrajzolást is

A tizedikesek irodalomkönyvének címlapján ott figyel egy fába karcolt pölő."

cink.hu/allamositottak-a-futykosrajzolast-is-1276874528

:-)

graycivil 2013.09.09. 23:19:43

"Feudális - Orbán Ráhel esküvőjéről ír a Der Standard

„A magyar hercegnő lakodalma” címmel a lap arról ír, hogy Orbán Ráhel esküvője éles fényben mutatja meg a feudális magyarországi viszonyokat. "

www.168ora.hu/landingpage/orban-rahel-eskuvojerol-ir-a-der-standard-118260.html

"De a vőlegény származására is érdemes odafigyelni. Családja, a Tiborcz-klán évek óta ahhoz a privilegizált, maroknyi körhöz tartozik, amely hatalmas hasznot húz az Orbánhoz fűződő kapcsolatból. A fiú egy olyan Simicska-cégnél dolgozik, amely az anyavállalathoz hasonlóan főként közmegbízásokból él. Testvére, Eszter előnyt élvezett a földbérlet-pályázatnál, így most az egyik legnagyobb földbirtokos az országban. A fivér, Péter a fejlesztési tárca tanácsadója, egyébként éveken át a Fidesz helyi politikusa."

F.Y!DESZ

aszekelyek 2013.09.10. 09:04:36

@graycivil: hihi hahha,. hányszor is csináltak a munkaadóid pótköltségvetést, meg hazudtak az adatokról is..
Költségvetési tanács szerint, komolyabb intézmény, mint a nyüszítő hvg, már bocs, tartható a hiánycél. tegnap lázár sikeres tárgyalásról tért haza az EU-s pénzek ügyében is. ja, ha nincs ott, akkor akármit is lehet rla firkálni.
ne igyatok előre a medve előbőrére.
A kijózanodás elég xar lesz.

Ne felejtsük el , hogy a németeknél nem bűn ám, ha valaki nagybirtokos, vagy jómódú. nem voltak mind annyian a szovjet népbutítás alanyai. nem voltak internálva sem azok, akik arisztokratáknak születtek. Se kulákozás nem volt.

Másképp állnak hozzá. Szeretne olyan szép lenni néhány német valódi hercegnő, von xy, mint Ráhel, vagy Sára. Róla is van kép a z oldalon. Orbánén facebookon. nem is akármilyen. Egyik lány szebb , mint a másik. A der standard csak gusztustalankodjon , ahogy a magyar ellenzék is. Bizonyítják a tahóságukat , más nem történt.

aszekelyek 2013.09.10. 09:10:10

@panelburzsuj: azért ne légybenne biztos, hogy azt a plakátot is le kell majd szedetni, mint a legutolsó szoci sikerpropagandát....
@graycivil: A tizedikeseknek se lehet a gender miatt megtudniuk, hogy ők fiúk-e vagy lányok, --és mitől...

aszekelyek 2013.09.10. 09:15:01

@graycivil: ezek bűnnek feltüntetve..., szétröhögi magát egy nem volt szoci német.... Barátnőm lánya éppen egy 3. leggazdagabbnémet hölgy unokaöccsével jár. Na und,
Az egyetemen ilyesmi dolgok szövődnek. meg lakóhelyen is.
minthogy egy kapcsolathoz, házassághoz térben és időben muszáj egy helyen tartózkodnia mindkét félnek.
kivéve a feudális uralkodó családok házasodási szokásait.
:) "párásztgyerek" ott nem rúgott nagyon labdába. Balkézről már inkább.

aszekelyek 2013.09.10. 09:21:42

@graycivil: na most az apró ifjú és anyers leszármazott? miből és hol is éldegélnek, Na ne szórakozz már..., amikor Gál. J. zoligyerek, Bárándy II. és kisfia ? Az a föld is a szociknak kellene értem én, minden, mindenből. Csak nekik jár. Na ebből van elege ám a legtöbbnek.., aki el is fordult apolitikától. lassan mondom. nyugati országban kevesen botránkoznak meg azon, ha egy társadalmi rétegen belül házasodnak a fiataok.
A habsburg legiffjabb úrnak az esküvőjéről nem volt feudalizmus jelentésetek... ugye ?
süti beállítások módosítása